Krvodajalstvo

Pa še to kot zanimivost: Začetnica Sporočilo je spremenil(a) ZAČETNICA dne 29. okt 2008 15:15:01

Pri nas v šoli je prejšnji teden darovalo kri kar 26 dijakov. Bili so strašno ponosni, saj so jih pohvalili, kako bogato in kvalitetno kri so darovali, pa tudi občutek, da so storili humano dejanje jih je preveval še ves teden. Akcijo izpeljemo vsako leto in odziv fantov je vedno nad pričakovanji.

Hura za krvodajalce!

Anja
rimljanka je napisal/a:

p>Zberite pogum in hitro tja. Če nič drugega, je fajn občutek, če kake noge "v luft" skočijo, so vedno moške. Saj ni, da bi kakšna ženska ob pogledu na kri omedlevala. A ne?

[nagelj] rimljanka - zasebno mnenje
Ha, to se je zgodilo mojemu sošolcu iz gimnazije, ko smo prvič dajali kri.....Omara, dva metra v višino, 100 kil, športnik, ampak kako je potem na malici telebnil s stolom vred in noge je imel totalno stegnejene in v luft.... Pri naslednjih odvzemih sem se malici izognila in tovrstnih scen nisem več videla. Sem pa slišala, kako so morale sestre spodbujati ljudi, ki se bojijo igle, pa enkrat je eden prosil, da naj mu nekaj berejo.... Vendelina jr.
Če prav razumem zgornjo tabelo mojo kri lahko prejme samo nekdo, ki ima enako skupino kot jaz (AB+), jaz pa lahko sprejmem vse skupine? Ojoj, potem je moja kri najmanj koristna? Jaz sicer še nekaj časa ne bom mogla darovati krvi, navijam pa za vse ki jo boste do takrat darovali. špelči
Ja spelci prav si razumela. Samo jaz ne bi rekla, da je tvoja kri najmanj koristna, nekomu lahko vseeno reši življenje. Vendy si me spomnila na eno anekdoto. Sem šla s komandirjem in tajnico na krvodajalsko (v civilu), pa nam je en gospod halje vezal, pa pravi: " Kaj zadnjič, ko so imeli policaji akcijo, so imeli vsi noge v luft, si lahko mislite?" Smo se samo pogledali, pa nasmejali. Začetnica
Aja spelci, če te kaj potolaži, jaz imam B+. Začetnica
Naj še jaz dodam svoje mnenje. Sama vem, da sem komaj čakala, da sem bila stara 18 let, da sem lahko darovala kri. To dejanje se mi je zdelo tako plemenito, saj sem s tem pomagala mogoče komu drugemu. Saj res jutri imam dopust, pa ravno četrtek je in bi lahko šla darovati kri, je že skoraj dve leti nisem. Najprej nosečnost, potem pa še po operaciji (carski rez) je eno leto ne smeš darovati. Verjeto, pa to na dojenje ne bi smelo vplivati, ker še vedno dojim zjutraj in zvečer, kaj mislite? Ja gotovo grem. Lep pozdrav trurskimed
Aja, a ste vedeli, da so ravno Slovenci razvili t. i. hitri test za ugotavljanje krvnih skupin? Pohvalno, ne? Atina

Jaz sem pa nula minus. Dam vsem, vzamem le sebi enako ... Saj, zato sem pa bila call girl, smo se hecali. Mamamia

mamamia
Punce, moram vas pohvalit. Res super, da nas je toliko krvodajalk. Sem namreč iz zdravstva in vem kako težko je prepričati ljudi k darovanju. Ko pa jo rabijo, pa mislijo, da je samo po sebi umevno da jo dobijo. Le tako naprej. Mojca32

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti