Mucek in cesta

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

18. okt 2008 14:34

Tudi mi smo imeli papagaja in smo nabavili še mačka, za kar so tudi nekateri trdili ne gre. Verjetno je bilo lažje, ker je bil papagaj prvi, maček je prišel kot mladiček in ni bilo nobenih težav. Papagaj je že dolgo pokojni (našli smo mrtvega v kletki, ko je bil že nekaj let pri nas), naš mačkon pa je star že 17 let. Avto ga ne more povoziti, ker živi v stanovanju v 4. nadstropju in ne hodi ven. Je pa že včasih preganjal kakšnega ptiča po balkonu, jaz pa sem takrat reševala situacijo s premikanjem stekel po balkonu in k sreči vedno uspela. Ptič ali golob je odletel, mačku sem pa razlagala, da ne je surovega in spoh še živega mesa. Saj ga ne more, ker ga nima. riba-ribica

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

18. okt 2008 15:00

Tale "naša" mucka tako poželjivo gleda ptiča, da bi se najbrž z veseljem posladkala z njim. Kadar sta v istem prostoru, ga moramo čuvati, da ga ne zagrabi. Dvomim, da bi se navadila, da bi živela v sožitju.

stana

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

18. okt 2008 18:41

Mi imamo pa oranžnega mačkona Likarja, ki je potomec samosvoje mačke , ki je kar nekaj let sama živela v okolici (brez uradnega lastnika) in smo ga mi posvojili. Naša hiša stoji med dvema cestama, na koncu vasi, kjer redko kdo upošteva hitrostno omejitev. Zaradi tega me za Likarja skrbi predvsem v pustnem času, ko....saj vemo, ljubezen ne počiva. Na srečo se v treh letih ni zgodilo še nič usodnega. Tudi mi smo želeli, da bi bil hišni mucek, pa ne gre. Živimo v pritličju, izhod iz kuhinje je naravnost na dvorišče, in maček se sprehaja ven in noter tako kot mi. Ima obdobja, ko se zadržuje predvsem na dvorišču in ride zvečer spat v hišo, so pa tudi obdobja, ko se doma samo naje, potem ga pa po ves dan ne vidimo. In takrat mamoF seveda skrbi.... In poleg tega, da je lep in pameten in oh in sploh, je tudi dober lovec - meni, glavni gospodinji redno prinaša v dokaz svoje trofeje. Tu pa se začne drugi del zgodbe! Doma imamo namreč tudi udomačeno podgano Tončija. Lansko leto, ko je hči dobila podgančka, je maček sicer nekaj časa zeloooo z zanimanjem opazoval kletko (verjetno mu je bil všeč dizajn :)). Nekeda dne sem ga zalotila, kako steguje tačko skozi rešetke in ga krcnila po ušesih (pa tudi slišal jih je). Od takrat je očitno navajen, da naša podgana ni in ne bo mogla postati plen, zato čisto stoično prenaša Tončija in kletko. Seveda pa ju nikoli ne pustimo skupaj (mislim podgane izven kletke brez nadzora)! Saj vemo, priložnost dela tatu in naš Likar bi po mojem "pozabil" na moja opozorila. Zato je podgana v kletki oz. kadar je spuščena, mačka ne sme biti zraven. mamaF - Mojca

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

18. okt 2008 21:16

stana.r je napisal/a:

Tale "naša" mucka tako poželjivo gleda ptiča, da bi se najbrž z veseljem posladkala z njim. Kadar sta v istem prostoru, ga moramo čuvati, da ga ne zagrabi. Dvomim, da bi se navadila, da bi živela v sožitju.

stana

 

Je pa prav lepotička.

nola

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

19. okt 2008 9:16

Ja, res je nola

stana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti