Kaj danes delamo?

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

10. okt 2008 10:14

Vidim, da sem ena redkih srečnic, ki jim ni treba vstajat pred sedmo zjutraj. Ne vem, kako bi bilo z mano, če bi morala vstajat ob šestih in ob sedmih ali celo prej od doma... Še ko smo otroka vozli v šolo, tako osnovno kot srednjo, nismo nikdar šli od doma pred pol osmo zjutraj. Zato občudujem vse, ki vstajate zgodaj in morate še otroke hitro spravljat iz postelje, mi smo v priemrjavi z vami pravi lenuhi....

Res pa je, da se zato meni delovni dan zavleče tja proti večeru in včasih tudi v večerne ure, pa da nikdakr v naprej ne vem, kdaj se bo to zgodilo in se tudi s poti domov moram včasih vračat nazaj v službo, če se zgodi kaj nenapovedanega.

 

Samo da mi ni treba zgodaj vstajat, drugo mi ni nič težko.

 

Mamamia

mamamia

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

10. okt 2008 10:27

Čakaj malo Mamaia, kdo ti je pa otroke vzel iz vrtca, šole? Jaz MORAM jit zgodaj, do jo do cca 16:15 ure vzamem iz vrtca. Ko bo v šoli, ne bo nič druigače, končala bo okrog 12 ure, potem me bo čakala do 16:30 ure... Jaz bi tudi vstajala pozneje, pa da bi se mala pozneje zbudila, bi bila bolj naspana, tko je pa živalsko dretje ob 6 uri zjutraj v bloku. Ja, trenutno delamo največ galame med sosedi, pa ne morem pomagat... lidka [sonce]

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

10. okt 2008 10:45

Meni je pa  lepo v pokoju ...delam ko delam, spim, ko spim ... edino jaca lahko stepam samo zvečer, ko pride mož iz službe.

 

 

Sem pa dobila danes dober e-mail od ene naše članice in prav paše v to temo!!!

 

Tukaj je:

 

Probudila sam se. Umila se brzo, pomuzla krave, dala jesti kokošimai zečevima, izgnala koze i krave na pašu.Probudila sam djecu, napravila im doručak, spakirala ih za školu,odvezla ih u školu, pokosila travu.Otišla sam na posao, posvađala se s nadređenim, izbacila ga van izureda, obračunavala putne naloge zarađivala novce, zaradila novce.Došla sam kući, iscijepala metar drva, skuhala ručak, podigla djecuu školi, nahranila ih, prijavila porez na dobit, išla u polje obraditikupus i krumpir do mraka, stigla na frizuru.Vratila sam se kući, ugnala krave i koze u štalu, spremila večeru,obnovila osiguranje za auto, nahranila djecu, okupala ih, stavila ihu krevet, oprala mašinu veša, platila račune putem net bankinga,pregledala poštu, objesila veš, pojela koru kruha s maslom i medom.

Kad sam se konačno spremila krenuti leć", pade mi na pamet: "AJME UŽASA! Moj muž! Cijeli dan leži na kauču neizj..an!!!"

 

Če katera ne razume hrvaško, naj pove!

Nena-morje

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

10. okt 2008 10:48

Si predstavljam, da jajc ni stepala prav nežno. mamaF - Mojca

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

10. okt 2008 10:51

Otroke je potem, ko sem začela delati popoldan, iz vrtca vzel mož, iz šole sta pa šla sama peš domov, ker je komaj en km poti (zjutraj smo jih vozili samo zato, ker nam je bilo sproti in smo istočasno odhajali od doma). Po kosilu v šoli sta šla domov, ker je bila tašča vedno doma in nista bila nikdar sama, pa četudi sta bila, ni bilo dlje kot uro ali dve.  Na tečaje in treninge jih je vozil mož, pa babici sta vskočili - smo imeli v tistem času izdelan urnik, kdaj kdo koga kam pelje, drugače bi bila zmešnjava na celi črti. Sreča je bila v tem, da sta imela oba treninge v poznih popoldanskih urah, nemščino po dva krat tedensko pa tako, da je eden začenjal, ko se je drugemu ura končala. Še sreča, da nista imela želje po še kakšni dejavnosti (razen smučarske šole ob koncu tedna).

V teh zadevah je mož oziroma oče res odigral pomembno vlogo. Je pa res, da se je vedno rad ukvarjal z otroki in mu ni bilo nič težko, tudi sestrine otroke je razvažal naokoli in hodil po njih (tudi jaz, ko je bilo potrebno, a tudi je vozila in hodila po naše, če je bila nuja), in ko sem jaz prišla domov sem našla eno veselo in razposajeno druščino doma, ob kateri je vsa utrujenost v trenutku minila.

In danes, ko sta oba že študenta, radi obujamo spomine na tiste čase in številne neumnosti, ki so oziroma smo jih skupaj počeli.

 

A tisto je bila norišnica, en člen v verigi bi počil, pa bi bila štala. Ampak zdaj so to le še spomini na neke hektične čase, po svoje zelo zanimive in pestre, ko se je popoldan obrnil, da nisem prav vedela kdaj. Če bi svoj  delovni dan opisovala v tistih časih, ne bi bil tako ležeren, kot danes, ko pravzapreav ne vem, kaj naj s časom, če pridem kak dan domov pred peto uro popoldan.  

 

In zavedam se, kakšno srečo sem imela pri vsem tem.

Zato tudi pravim, da občudujem vse, ki morajo zgodaj vstajat.

Mamamia

 

 

mamamia

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

10. okt 2008 10:55

mamamia, hehe, pri nas so vloge obrnjene - otrok budi naju, hihi - seveda precej (vsaj eno uro) pred 7 - mo... Veri

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

10. okt 2008 10:59

Vidim, da vsi svoje otroke vozite na razne dejavnosti - jasno mi je, da jih je treba vozit v vrtec in prvo leto ali dve v šolo, baje, ampak tudi kasneje? Ne vem, jaz sem vse morala it kar sama peš ali z busom, pa sem imela kar precej stvari na glavi... Res pa so vozili kasneje mojega brata - ali je zdaj to nujno ali samo moderno? Veri

darja-  

član od: 11.8.2007

sporočila: 567

10. okt 2008 11:01

Že dolgo se nisem nič oglasila,vidim pa da ste vse zaposlene tako kot jaz .Vstajanje strogo pred 6 uro potem v službo ob 6(če delam dopoldan), domov po 15 uri pa pospravljanje... Ritem pa je skoz enak in vse se obrne na glavo, če pridejo kakšne nepredvidene stvari...potem se je pa treba že kar zorganizirat.Dobro da je sine že večji,ko je bil zraven pa še vrtec,pa si danes pri tem tempu življenja sploh ne znam predatavljat,kako bi vse to izpeljala... lp Darja -

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

10. okt 2008 11:05

Veri,če si doma nekje blizu šole,pa v mestu,kjer so vse stvari na enem kupu,ni problem.Moj sine ima do šole 4 km in se vozi z avtobusom,kar pa je popoldan(interesne dejavnosti),pa ga je seveda treba peljati. Tudi drugo leto,ko bo šel v srednjo šolo,ga bo treba peljati vsak dan na vlak in ga it popoldan iskat. To bo tudi povig... petardica

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

10. okt 2008 11:34

Berem in berem vas...zanimivo kako lepe sluzbe imate nekatere. Jaz sem si v ponedeljek privoscila dopust in sedaj ves teden zaradi tega blejam kot ovca in delam,delam.... Danes se ne bom prepustila po sluzbi pocitku,grem na sprehod v prelep soncen dan in komaj cakam da bo ure tri. Majdina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti