| hedonist je napisal/a: |
| Ja uporabil sem ostro moko,pa sej je gosto blo dovolj, samo,kot sem omenill ,okus je bil bolj pacast. Pa lezlo je ko smrkelj na vse strani. |

| Ja uporabil sem ostro moko,pa sej je gosto blo dovolj, samo,kot sem omenill ,okus je bil bolj pacast. Pa lezlo je ko smrkelj na vse strani. |
Včeraj se ravno nabrusim, da se vključim v " debato " o vrtcih, ko mi moderatorka pokvari veselje. Potem se odločim, da bom gledal TV pa nič zanimivega ( na našem koncu vasi se dobijo le štirje programi ). Pa nič, si rečem, dejmo kaj naredit, če že hedonista matra, naj še mene. Ratalo je pa tole:

Delano od polovične količine ( saj nisem pričakoval obiska, jaz pa itak ne jem nič sladkega
), po receptu s prvega linka, ki ga je napisala Ognjič. Kot ti je napisala rimljanka: vaja dela mojstra, mojster dela vajo. Ponovi vajo, ne more, da ne uspe.
UUUU, matr skor da pozabim, fotka posebej za dragičko:

ežoj
![]()
![]()
Ežoj ima prt ![]()
![]()
![]()
Pa vse čestitke in pohvale za tele kremšnite. Sam da nito "instant" ![]()
![]()
![]()
važič
Kdaj pridemo probat
Tisto drugo polovico mislim![]()
| . Potem sem se lotil kreme. Mleko pa vanilijev strok vanj, pa sladkor in sem kuhal. Medte, sem penasto umešal rumenjake pa sladkor, dodal moko, pa mal mleka in vse skupaj zalil z vrelim vanilijevim mlekom. Dal kuhati in stalno mešal (se mi je hotelo ful prijemat , kuhal le in zgolj 7 minut !) No potem sem dodal še sneg (ne vem zakaj ni hotel biti zelo trd,) in malo ruma ter zmešal (z velikimi zamahi !) . No potem je prišel trenutek resnice- vse skupaj sem namazal na pripravljeno podlago v modelu, dodal še stepeno smetano ( prvič ko sem jo delal se mi je hudič sesiril ) in pokril. Po večerji sem to čudo prinesel na mizo. Komentarji: hči- a niso kremšnite ponavadi bolj visoke ? žena- no umetniški izgled boš pa še moral piliti! sin- ful so dobre, a lahko vzamem tvoj avto za zvečer !? To je torej plačilo za moj trud. Kaj je bilo narobe? Krema se mi je zdela pocasta, ni bila rahla. Sicer pa okusna. Ni držala oblike, se je malo razlezla. Testo bom drugič pekel sam. Kupljeno je popolnoma zanič. Ko zažgan papir. A lahko iz tega kar sem napisal kdo pove kje sem falil ? Sicer pa me je spet minila volja. Pač nisem cukerpeker pa pika.
Vsem hvala za nasvete in lep pozdrav !
1. Povej plemenu, da so blazno nehvaležni in da boš krepko premislil, če jim boš še kdaj kaj pripravil. Lahko me tudi citiraš... |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Burger s Kraljevo fit štručko

Enostavna zelena juha