Pasta iz ingverja in česna
| anemona je napisal/a: |
| V neki knjigi sem pri receptu za božični puding zasledila slo besedo-sestavino sultanini.Suho sadje in oreščki so bili navedeni posebej.ko sem iskala po trgovinah so mi rekli da je to rahljalno sredstvo, ki se ga pri nas ne dobi.Veste kaj o tem?Hvala! anemona |
Ko smo že pri angleških izrazih: caster sugar sem si komaj zapomnila, kaj pomeni, najbolj smešen angleški izraz od vsega, kar sem doslej brala, pa mi je - semolina (po naše pšenični zdrob....). Jaz pa gruntala in gruntala, kakšna sestavina neki je to, nakar mi je pomagal slovar....Semolina, to mi je res smešno, kot peninsula za polotok...
Mamamia
mamamia
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Katka, medve imava sicer različni estetiki, ampak sva tu negdje... |
In kaj priporočaš po vsej tej rekreaciji za v usta, da človek spet k sebi pride? Jaz sem cel vikend tiramisu sanjala, pa ga ni bilo nikjer v cilju za dobit.
Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pasta iz ingverja in česna

Metuljčki s paradižnikovo omako