Nakup nove pečice in plošče

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

tema odprta - 3. jul 2008 21:45 | ogledi: 6.533 | odgovori: 12

Pregledala sem vaše odgovore na podobna vprašanja, ampak vseeno vas prosim za nasvet, saj ste tu same prekaljene kuharske mojstrice.

Odločila sem se, da bom menjala štedilnik, vsekakor mora biti vgradni, rada bi ploščo na indukcijo, pa se bojim vzeti vse 4 indukcije, ker nimam pojma, ali bi varovalke zdržale. Ne vem, ali je pametno vzeti v kompletu ploščo in pečico ali je vseeno bolje vzeti vsako posebej.

Zanima me, s katero ploščo in katero pečico (tip, znamka) ste zadovoljne? Kaj mi priporočate?

Doslej sem imela vgradni Corona štedilnik 3 plin + 1 elektrika in ventilatorsko pečico. Menda so današnje ventilatorske pečice drugačne kot pred 15 leti (toliko je moj štedilnik star).

Vesela bom vsakega nasveta. Pa naj še kdo reče, da je kupovanje bele tehnike preprosta stvar!

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

3. jul 2008 23:01

Varovalke pa indukcijska mislim, da nimata nič kaj dosti veze.Jaz imam sicer klasično steklokeramično in pečico vezano na eno fazo pa mi ni še nikoli vrglo ven.Bolj je vprašanje če imaš lonce-posode taprave, da ti ne bo treba vse na novo kupovati. Kar se pa tiče pečice sem se tudi sama malo . Prej sem imela 12 let gorenjevo ventilacijsko pečiico. Bila je super. Ko smo se selili v novo hišo nismo imeli denarja za nove stvari, zato sem jo malo razstavila in očistila, pa od takrat naprej ni več lepo pekla.  Pa smo nekako malo prvarčevali in kupili novo zelo drago , pa sem tako razočarana, da bi najraje jokala. Pečem lahko le po en pekač, kljub temu da v navodilih piše , da se lahko peče 3 skrati, pa še nekako mi vse kondenzira, tako , da so recimo piškoti pečeni ampak mokri, prav tako so kaplice na peki papirju zraven.

Serviser mi je rekel, da je pač smola,da lahko isti tip pečice pri nekomu deluje super pri drugem pa ne.

Upam, da se boš dobro odločila.Ni pa vse v znamki ali denarju.

 

lp mizarka

sladkajmo se

oliva  

član od: 21.3.2005

sporočila: 312

3. jul 2008 23:16

Andrejka, svetujem ti predvsem pri postavitvi. Če le lahko, postavi vgradno pečico višje, ne pod ploščo. Je zelo funkcionalno, ker se ti pri sami peki in tudi pri čiščenju ni potrebno stalno sklanjati, pa še lepo je. Res vsem, ki so prenavljali kuhinjo sem to predlagala in ni jim bilo žal. Imam ventilacijsko pečico Smeg in sem z njo zelo zadovoljna, nakar se s keramično ploščo Bosch (3x plin in 1x elektrika) ne morem preveč pohvaliti. Predvsem me motijo gumbi na plošči, kar je ovirajoče za čiščenje. Pa dobro izbiro ti želim. Lp oliva

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

3. jul 2008 23:19

Bosch 2+2, a nam je vsem skupaj žal, da nimamo vseh 4h indukcijskih kuhališč. Pečica isto Boscheva. Pri tej mi je pa najbolj všeč funkcija hitro gretje - skoraj v momentu je segreta na 200 stopinj. Drugo mi niti ni tako pomembno, funkcije kot jih pač imajo pečice, ene več, druge manj. Pirolizo pa zalaufamo 1x letno, pa še to najbolj šibko, torej pečice sploh ne uspemo tako zamazati, bi šlo komot tudi brez pirolize. ventilator pa laufa samo, ko pečem piškote  na dveh ali več pladnjih. No, pa funkcija za peko pice je tudi fajn.

Loni Makaroni

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

3. jul 2008 23:38

Jaz pa nikoli več brez pirolize! Res jo zalaufam samo 2x letno (mogoče trikrat) ampak je super! Lahko komot pečeš meso nepokrito. Nobeno čistilo tako brezhibno ne spuca kot piroliza. Atina

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

4. jul 2008 8:29

Oliva, nimam možnosti kam drugam postaviti pečico kot pod ploščo. Pravzaprav kuhinje ne prenavljam, menjam samo štedilnik. Mizarka, moja pečica je nekaj podobnega tvoji prejšnji in sem z njo zelo zadovoljna, je ne bi še menjala, če ne bi bila v kompletu s ploščo. Loni, a imaš kakšen link mogoče do tvoje pečice? Sicer piroliza zame ni najbolj pomemben faktor, bom zadovoljna tudi z aqua clean emajlom.

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

4. jul 2008 9:06

Mi smo ravno prejšnji teden kupili ventilacijsko pečico ter steklokeramično ploščo od Electroluxa. Bomo videli kako se bo obneslo. Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k

štorklja  

član od: 23.10.2007

sporočila: 190

4. jul 2008 9:32

Jaz sem že enkrat na forumu omenila, da je indukcijska plošča zakon. In pri temu ostajam. Lep dan vsem....

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

14. jul 2008 23:55

http://www.electrolux.si/node38.aspx?productId=16729 Vedno bolj se navdušujem nad to pečico, ima katera z njo izkušnje? Ponudba pečic na trgu je ogromna, tako da se je res težko odločiti. Vedno manj mi je jasno tudi, katero indukcijsko ploščo naj vzamem - z brušenim ali zaključenim robom, da o znamki niti ne govorim (o ceni pa še manj :((() Ste me pa že skoraj prepričale, da kupim vse 4 indukcijske plošče. Če imate še kakšen nasvet, vam bom zelo hvaležna.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti