Vinjete

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

9. mar 2015 11:49

res ne vem, kdo je zdaj tu pikolovski in kdo na kaj preži - kaj pa je bilo za poprečno inteligenten osebek narobe z odgovorom, ki ga je dobila, namreč, da ni potrebna, če ne bo šla po avtocesti?

Sonja

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

9. mar 2015 12:18

Ja, in ob pomoči Google Zemljevida je povprečno inteligentnemu osebku takoj jasno, kakšna kategorija cest te pripelje do željenega cilja.

lp

mzm

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. mar 2015 12:28

Ne morem si kaj, da se ne bi spomnila diskusije leta nazaj, ko se je članica, ki je nekaj postov nazaj omenila navadno cesto, razburjala nad tem, da mora imeti za vožnjo po ljubljanski obvoznici vinjeto in potem nas je še okrcala, da ji zavidamo, ker ima mercedesa.

 

Joj, kaj sem žleht.

Vendelina jr.

SMARTY1  

član od: 26.2.2014

sporočila: 2750

9. mar 2015 12:44

Vendelina jr. je napisal/a:

Ne morem si kaj, da se ne bi spomnila diskusije leta nazaj, ko se je članica, ki je nekaj postov nazaj omenila navadno cesto, razburjala nad tem, da mora imeti za vožnjo po ljubljanski obvoznici vinjeto in potem nas je še okrcala, da ji zavidamo, ker ima mercedesa.

 

Joj, kaj sem žleht.



Vendelina jr.

 

Ta je pa dobra ,

fićo ali mercedes, za vožnjo po avtocesti potrebuje vinjeto .

SMARTY1

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

9. mar 2015 15:38

Kotarca je napisal/a:

Issi je napisal/a:

In nikomur še ni kapnilo, da pravzaprav sprašuje če je od meje do Lentija avtocesta ali tudi navadna cesta...

 

Kotarca, žal tega tudi jaz ne vem, ker še nisem vandrala po tistih koncih, ampak morda bo sedaj vsaj kdo razumel, kaj sploh sprašuješ.



Issi

Točno tako issi, hvala, sem se malo nerodno izrazila in upala, da se bo oglasil kdo, ki razmere pozna in živi tam.

Ampak sem se že navadila na to, da človek sprašuje eno, dobi pa drug odgovor, včasih še  zraven  lepo prikrito lekcijo, češ, kako si neumen, da to sploh sprašuješ. Ne sicer pri tem vprašanju, da ne bo spet hude krvi, ampak se dogaja, vsi vemo, da je tako.

Če pa  imaš prav veliko srečo, dobiš  zraven  serviran tudi citat iz svetega pisma..



Kotarca

Jaz se grozotno opravičujem in in kar je še takih in podobnih dejanj kesanja, da sem, trapa neumna, ki ne zna do pet štet, kar butnila nek odgovor ven, ki nima ne glave ne repa in tudi drugega pomena ne in pomeni pač tisto, kar je napisano. Takisto se opravičavljem, ker nisem izbrala kakšnega pomembnega citata iz svetega pisma (lahko ga kar zdele, da popravim napako - iver v tujem očesu vidite, bruna v svojem pa ne), in srčno upam, da je bila moja lekcija zelo lepo prikrita, ker tako vi seveda neskončno ljubite in ste srečni in zadovoljni, da se je ena trapa (pa ne natans) našla in ji tudi na kraj pameti ni padlo, da sprašujete, ali vodi do Lentija navadna cesta ali samo avtocesta. Ker, se spet oproščam, imam pač tak šiht, da se mi zdi popolnoma normalno, da že deset let stari otroci pogledajo na zemljevid in ločijo navadno cesto od avtoceste (ker se to pač učijo).

In se tudi opravičujem, ker sem se oglasila, čeprav ne živim tam, ampak je avtorica upala, da se bo oglasil kak, ki tam živi. Matr, sem zahojena, še upanja ne znam razbrat!!!!

Jaz se še enkrat iskreno, globoko in kesajoče opravičujem, ker sem želela pomagat! Ne bom več tako nesramna, obljubljam!!!!

lp

cervus

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

9. mar 2015 15:42

Aha, še nekaj - seveda je za krajši izlet oz. za na kavo v Lentiju potrebna vinjeta - če avtorica upa ali misli ali kajvemkajže iti na kavo v Lenti prek Nagykanizse.

lp

P.s. In, Issi, tebi se tudi opravičujem, ker mi ni kapnilo - meni, na žalost, kaplja zelo redko ali pa še to ne.

cervus

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

9. mar 2015 17:10

Issi je napisal/a:

rimljanka je napisal/a:

Issi je napisal/a:

In nikomur še ni kapnilo, da pravzaprav sprašuje če je od meje do Lentija avtocesta ali tudi navadna cesta...

  

Ne drži, ona sprašuje, če je za cesto do Lentija ali drugega bližnjega kraja potrebna vinjeta.



rimljanka

 

Ja, in ob vedenju, da je vinjeta potrebna za avtoceste in hitre ceste, je povprečno inteligentnemu osebku, ki mu ni hobi lovljenje lapsusov in nerodno postavljenih vprašanj jasno, da se da to isto vprašanje zarlagati tudi v stilu "Ali je od meje do Lentija le avtocesta ali se da priti tudi po navadni cesti?" 



Issi

 

Očitno pač ne sodim med povprečno inteligentne osebke. Kaj čem, tako pač je, s tem živim, kar nekako gre, moram reči.

Od jasnosti vprašanja je odvisna jasnost odgovora, tako so me učili. in vsaj meni, z nepovprečno inteligenco je to jasno. Se pa moji hobiji sučejo okoli povsem drugih vsebin kot ti predvidevaš.

rimljanka

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

9. mar 2015 19:51

če gre čez Dolgo vas ne rabi vinjete ,se pride po stari cesti do Lentija...mi smo šli na kavo,je bila ok.moja želja..drugo pa eno veliko razočaranje...tako da če bo šla na soboto ,ko je sejem ?..drugače se ne splača....lepše je bilo na ogledu orhidej in v Murski soboti na kavi in torticah,res slastnih..sem pa žal pozabila kako se slaščičarni reče..:) 

lp goga

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

9. mar 2015 20:25

Hvala gogad.Ob vseh teh silnih opravicevanjih in kar je temu podobnega pa zacenjam verjeti  da ima svetopisemska poznavalka (ki pa ni elaphus),morda v necem vendarle  prav.

Res je bolje uporabljati Google kot kot tale forum.

 

Kotarca

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

9. mar 2015 20:54

Če iščeš avtomobilistične informacije na kuharskem forumu - potem je google resenično bolj logična izbira, ja. Tudi kar se biblijskih citatov tiče - čeprav, se mi zdi, biblija področje vinjet zelo slabo pokriva.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti