Pomoc pri herbariju

tema je zaklenjena

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

15. maj 2008 20:19

Samo opisujem, kako starši, s katerimi sem govorila, ki jih vedno napotim k ravnatelju utemeljujejo svojo nedejavnost in jih pri tem zelo razumem. Posebej moram povedati, da nikoli o nobenem učitelju ne razpravljam pred otroki in jaz že vem zakaj.

Spet smo pri tem, da preprosto ne razumete, da nekateri ne zmorejo ukrepati kot bi ukrepali vi. Ker odločitev, ki jo svetujete in vas ne prizadene rezultat, vpliva samo na njihova življenja. In je res nerodno, če se ne znate postaviti v čevlje tistih, ki imajo drugačne danosti in drugačne življenjske razmere.

 

F r i n a

spelci  

član od: 1.4.2008

sporočila: 276

15. maj 2008 22:18

Tema je bila najprej o herbariju, potem pa se je krepko prevesila v drugo stran... Tudi jaz bi komentirala to drugo... Moja hči bo šla prihodnje leto v šolo in me že sedaj pošteno skrbi. Sama sem zaradi socialnega statusa na lastni koži okusila, kaj pomeni razlika. Žal mi je za vse otroke, ki morajo prenašati to hudo breme, namesto da bi uživali brezskrbno otroštvo. Nihče od nas ni sam izbral katerim staršem se bo rodil in ne glede na vse si vsak zasluži enako mero pozornosti, oziroma vsaj ne ignorance in pikrih pripomb. Učitelji se danes sploh ne zavedajo, kakšno škodo povzročajo nekaterim otrokom s svojimi "medvrstičnimi" opazkami. Mene to še po toliko letih skeli... Zato starši postavite se za svoje otroke!!! Definitivno je potrebno učitelju povedati, da takih nalog učenec ne more narediti sam. In poglejte kako daleč smo prišli: pred nekaj tedni me je klicala sestra, da otrok ne zna narediti naloge za 3. razred in da joče, ker če ne bo narejeno, da bo dobil minus!!! Pa ni problem minus, problem je, ker starši z osnovnošolsko izobrazbo ne znajo rešit nalog za 3. razred!!! Še bolj pa mi je narastel pritisk po 3 dneh, ko sem otroka vprašala kako je bilo, če je bila rešitev pravilna in mi je odgovoril, da ne ve, ker tudi učiteljica ni znala rešiti naloge na tak način, da bi jo pojasnila učencem?! Halo?????? No, da preveč ne zaidem... Samo še to: mogoče se vam bo zdelo nesmiselno - pa vendar: jaz še vedno trdim, da policisti, učitelji in socialni delavci pod nobenim pogojem ne bi smeli delati v domačem kraju. Brez zamere, pa vsem staršem: pogumno - gre za naše otroke, na katerih svet stoji in škoda bi bilo, da jih nekdo zatre že v rani mladosti. špelči

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

15. maj 2008 22:52

Tako. Herbarij je narejen. Zato zapiram temo, ki je povsem zašla.

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

15. maj 2008 23:09

frina je napisal/a:

Samo opisujem, kako starši, s katerimi sem govorila, ki jih vedno napotim k ravnatelju utemeljujejo svojo nedejavnost in jih pri tem zelo razumem. Posebej moram povedati, da nikoli o nobenem učitelju ne razpravljam pred otroki in jaz že vem zakaj.

Spet smo pri tem, da preprosto ne razumete, da nekateri ne zmorejo ukrepati kot bi ukrepali vi. Ker odločitev, ki jo svetujete in vas ne prizadene rezultat, vpliva samo na njihova življenja. In je res nerodno, če se ne znate postaviti v čevlje tistih, ki imajo drugačne danosti in drugačne življenjske razmere.

F r i n a
Glej, Frina, zelo cenim tvoje zavzemanje za soljudi, ki ga je zaznati iz tvojih prispevkov na tem forumu. Svet bi bil dosti lepši, če bi bilo takih ljudi več. Mislim, da ne gre za to, da se tiste, ki smo se na to temo oglasile ne bi znale ali hotele postaviti v čevlje tistih, ki so prizadeti. Mislim, da smo se ravno dale v te čevlje, zato svetujemo tisto, kar bi tudi same storile (ali pa že delamo). KAJ naj bi sicer svetovale avtorici teme? Naj potrpi, naj prekrižari Slovenijo, da bo zadovoljila nerealna pričakovanja učiteljice, naj trga zaščitene rastline, naj pusti svojega otroka na cedilu, samo da ne bo posledic??? Lepo, da pomagaš tistim, ki sami ne upajo do ravnateljev ali učiteljev, starši, ki si sami ne upajo, rabijo opora nekoga, ki si upa. (tudi jaz to počnem, tudi če ne gre za mojega otroka). In veš, zakaj to počnem? Ker svojima otrokoma ne bi mogla mirno pogledati v oči in se zavedati, da bi se zanju lahko postavila, pa se nisem. Ja, moja otroka vesta, da sva moj mož in jaz tista, ki ju bova ščitila, če bo potrebno. In tudi sama imata nemalokrat v šoli probleme, ker sta "s svojimi pripombami in zavzemanjem za sošolce moteča pri pouku"-citiram dve učiteljici. Da pa bi pred otroki razpravljala o učiteljih, se zdi pa tudi meni nedopustno. Učitelj je otrokova avtoriteta vse tiste ure, ko je otrok v šoli in skrajno nizkotno bi bilo, če bi jo starši zaradi občutka nemoči spodkopavali z opravljanjem in grdimi besedami. Lep pozdrav! mamaF - Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti