Pohorska gibanica
Kaj ima pocast kruh veze s temo nočna potica kaj pa kruh, ki jo je Rimljanka zaklenila in ponudila tole, res ne vem.
Če sem prav razumela Hobotka, te zanima, če lahko na enak način kot nočno potico tudi kruh zamesiš zvečer, zjutraj ga pa spečeš?
Tudi sama se se že nekaj časa ubedala s tem vprašanjem in zadnjič naletela na recept vsestransko testo http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=11944&offse in je konec vseh dilem. To je to.
Kruh brez gnetenja je pa za moje pojme čisto druga zgodba, čeprav tudi mošna rešitev.
AkiTo se rado zgodi z navadno rženo moko, kupljeno v trgovini.. Okrog lepa škorja, notri pa polenta. Najbrž res zaradi moke, saj konec koncev je kvas, takšen ali drugačen samo za mehurčke.
Ker zadnje čase spečem precej rženega kruha, sem se navadila, da moko najprej za vsaj 24 ur zamrznem (via molji), potem jo pa hranim nad pečico, ki jo grejem vsak dan. Včasih pomaga, drugič pa ne.
nolaMeni so danes ratale 'pocaste' štručke. Ne vem, a sem jih premalo časa pekla ali kaj. Zanima me, če se da zadevo še kako rešiti ali naj raje spečem ponovno. Saj v trgovini tudi prodajajo kruh 'z dopeko'. Kaj menite?
AtinaPoskusiti ni greh, pravijo. Slabše ne morejo biti, a ne?
No, sem jih še pekla, pa ni bilo bolje. Predvidevam, da je kriva moka.
AtinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pohorska gibanica

Sendviči iz ajdovih rogljičkov