Punce, predlagajte mi, kakšno torto naj naredim za slavljenca, ki ima sladkorno bolezen. Naredila bom eno navadno-najbrž Schilerjevo, zanj pa bi rada drugačno, ker je drugače verjetno ne bo jedel.
ema82
Punce, predlagajte mi, kakšno torto naj naredim za slavljenca, ki ima sladkorno bolezen. Naredila bom eno navadno-najbrž Schilerjevo, zanj pa bi rada drugačno, ker je drugače verjetno ne bo jedel.
ema82
Belo moko lahko zamenjaš s črno, sladkor pa s fruktozo oz. kakšnim umetnim sladilom. Razmerja v primerjavi s sladkorjem so ponavadi napisana na embalaži. Kremo pa lahko narediš s pudingom za diabetike + mascarpone + malo smetane. Pa morda še kakšno sadje (jagode, maline...).
OgnjičZa diametike sicer ne pečem. Sem pa alergična na sladkor, tako da uporabljam druge vrste sladil, predvsem javorjev, agavin in jabolčni sirup, ter fruktozo. Ker imajo vsi ti sladkorji nizek glikemični indeks sklepam, da so uporabni tudi za diabetike, kar izrecno piše tudi na agavinem sirupu. Če boš oporabljala fruktozo, morač upoštevati dejstvo da je za 30% slajša od sladkorja in moraš peči pri 160 stopinjah, ker hitreje karamelizira.
AkiZanima me, če ima kdo izkušnje s peko bisvita s sladili.
Delala bom torto za diabetika. Belo moko bom zamenjala s pirino in črno. Ne vem pa, katero sladilo se najbolje obnese.
Če ima kdo še kakšno idejo za kremo, bom zelo hvaležna.
Hvala že v naprej.
Lp
Nekaj sem že zbrskala, tako da imam biskvit že narejen in je super uspel.
Na rastlinsko smetano pa nisem pomislila. Hvala za idejo ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Enostavna zelena juha

Prekonočni ovseni kosmiči z banano in arašidi