Lazanja z bolonjsko omako
Po moje ga je v 6 letih in malo že skuhala
, je ta forum bil odprt leta 2002 in se nadaljeval v letu 2006...
Ja, ampak morda komu pride vseeno prav, kaj praviš Ognjička? Edino za segedin operem kislo zelje, ker sicer res pride prekislo.
lp
danes sem aktivna!
Jaz pa zelje malo v naprej skuham in potem še sperem ter naredim segedin,pa nam je potem ravnoprav kisel. Kaj pa narediti, ko je segedin že kuhan pa žal ne vem.
marelicaJaz ga skuham z zeljem in mesom skupaj.Najprej malo zarumenim čebulo, dodam meso(najboljše sok akšne na manjše kose nasekane kosti), rdečo papriko, mleto, premešam in takoj dodam zelje. Zalijem z vodo, dodam še lovor in mleti črni poper in to skuham. Ko je meso mehko, pa naredim kot za paprikaš. Zmešam kislo smetano z moko in to vlijem norter. Po okusu še malo dosolim in zvrem. Mi temu pravimo sekely zelje. Ker imam svoje, ga nikoli ne operem. Je ravno prav kislo.
KyaraPozdravljeni.
Skuhala sem segedin golaž. Vanj sem dala tudi jabolko in belo vino. Sladke paprike nisem dala. Prepozno sem ugotovila, da je vino sladko tako da je sedaj segedin močno sladek in je res zoprnega okusa. Zanina me, kako bi popravila okus, ker ga je še kar nekaj ostalo.
Hvala lepa in lep pozdrav.
11111
Poskusi s kisom, kaj drugega mi ne pade na pamet. Pa z občutkom, da ne bo na koncu prekislo.![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z bolonjsko omako

Jagodni semifreddo