Jugoslovenka
ZZZS plača pregled za leče le redkim posameznikom, ki imajo take bolezni/dioptrije, da se zadeva ne da ustrezno rešit z očali. Za vse ostale pa je to luksus in si morajo pregled plačati sami. Optiki pa seveda "častijo" zastonj pregled, zato da lahko potem služijo pri prodaji lečk.
Nasja
Še nikoli nisem plačala pregleda oči, pa naj bo to v bolnišnici ali pa pri zasebniku - optiku (kjer ima seveda ordinacijo okulist in ta tudi s sodobnimi napravami opravi svoje delo) - niti za očala, niti za kontaktne leče. Očala moram uporabljati "od nekdaj", mehke kontaktne leče pa v kombinaciji z prej navedenim od leta 1986. Na pregled grem običajno v optiko z najdaljšo tradicijo v Krškem.
Ja, sem pozabila napisati, da ti bo vse o primernih lečah za tvoje učke povedal okulist! S tem se ni za igrat, upoštevaj mnenje strokovnjaka, mi pa ti lahko le natrosimo, kje se pregledujemo, kako je s prijaznostjo in ceno...
Ognjič ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jugoslovenka

Mediteranska solata z jajčnimi širokimi rezanci