11. dec 2007 16:16
Lijana, jaz sem v sosedovem hipermarketu kupila čokoladni obliv od enega nemškega proizvajalca - in zdajle sploh ne morem delati reklame za proizvajalca, ker mi je ime brenda ušlo - anyway, na tisti konditorski polici imajo različne "glazuren" in imajo "šokoglazuren" pa "haselnusglazuren", moja izkušnja je pa naslednja. Šokoglazuren je za torto zanič (ker se vidi sled sladkorne pene v njej), medtem ko je za polivanje po piškotih zelo okej. Za tenek premaz s ta pravo glazuro pa jaz vlijem nekaj sladke smetane, nalomim jedilno čokolado, dam posodo nad paro in potem počakam, da se zadeva stopi. Ko je že tekoča, poslušam še ne komad s CD-ja (naslednje tri minute) in potem je zadeva že zelo tekoča in potem stopljeno tvarino zajamem z veliko plitvo žlico/zajemalko in s tem polijem tisto, kar je treba politi, vrnem žlico na krožnik, potem pa še malo manevriram tisto sladico, da čokolada lepo teče - in tako do konca. S tem manevrom sem že uspela lepo preliti smetanovo kremo, pa je zadeva še vedno obliko obdržala.... (je pa res, da sem najprej uničila dve torti, preden mi je uspelo....)
Vendelina jr.