Zmagovalni bananin kruh
ne vem zakaj se je debata sprevrgla v obsojanje tistih, ki državo prinašajo okrog?
Mene je samo zanimalo kako je v določenih primerih, kjer je oče resnično neznan ali pa dva dejansko živita na ločenih naslovih in ostalo kar sem spraševala. Samo to me je zanimalo - kako je v takih primerih, če se ti resnično zgodijo, noben (jaz pa še najmanj) nisem rekla, da si je to kdo izmislil, doma pa živijo (živimo) s 4 avti pred domačo vilo in samo gledamo/gledajo kako bi koga prinesli okrog.
Ja? Bi to šlo? Lahko to razumete?
Hvala.
ScorpyHelenna. mogoče nisem bila dovolj jasna.
Ko država npr. določi socilane pravice v breme države, to je otroški dodatek, socilana štipnedija, pravica do bivanja v študtnskem domu, ima določen kriterij glede dohodkov. Pri tem upošteva pričakovane stroške in če prikazani prejemki ne dosegajo teh stroškov, primakne država.
Moja pripomba je tem, da bi država morala najprej poiskati možnost, da zavezanec za preživnino z visokimi dohodki primakne več, da s tem ne obremeni države.
Kot primer: če dobiva študent 100 € preživnine, drugi roditelj pa ima npr 400 € plače, zavezanec pa 1000 € plače in nima drugih obveznosti, bi morala država najprej ugotoviti, če je preživnina prenizka glede na potrebe, ki jih predstavlja cenzus, in glede na zmožnost višjega plačila zavezanca. In šele potem iz državnega žaklja pomagati socialno ogroženemu otroku.
Žal je dejstvo, da se obstoječe izvenzkonske zveze, ki jih je težko dokazati, "preživljajo" tudi tako, da so dejanski prihodki družine bistveno večji, za potrebe socilanih prejemkov pa se prikaže samo preživnina.
No, ta država, ki je po ustavi socilana, pa predvideva, da so stroški otroka od = do 26 let enaki in sicer lahko preživijo z 61 €. ![]()
Upam,da sem bila bolj razumljiva.
F r i n a
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zmagovalni bananin kruh

Bovla po kitajsko