Spoštovane "sotrpinke in sotrpini" na kulinariki!
Malo sem brskala, pa ne našla recepta za marmelado iz kakija. Ali ima kdo izkušnje s tem, pa morda recept? Lep dan!
kastrolca
Spoštovane "sotrpinke in sotrpini" na kulinariki!
Malo sem brskala, pa ne našla recepta za marmelado iz kakija. Ali ima kdo izkušnje s tem, pa morda recept? Lep dan!
kastrolca
Punce in fantje, na pomoč! Delala sem marmelado iz zrelega persimon kakija, kuhala ene 2-3 ure, samo kaki in pomarančni sok. Probala - je popolnoma trpka! Ni mi jasno zakaj. Dodala sem sladkor in kuhala še eni dve uri, ni pomagalo. Kakšne ideje, da ne vržem vsega skupaj stran?
Najlepša hvala vsem!
Saša
SašaSashika, žal ne bom prispevala nobenega koristnega nasveta. Le mogoče tolažbo, da se je meni pred par leti zgodilo enako. Zakaj, ne vem. In zadeve ni bilo mogoče ne rešiti ne nikjer uporabiti.
Višek zrelih kakijev uporabim kot osnovo za piškote z ovsenimi kosmiči in raznimi dodatki ali pa v takile sladici na hitro.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom

Debeli špageti s poletno zelenjavo