Pizza s pršutom
| ElaS je napisal/a: |
| Tiste, ki ste že delale medene hiške. Kaj se je najbolje obneslo kot "lepilo"? Pred beljakovim ledom imam nekoliko bojazni, ker vsako jajce ki ni prekuhano ali prepečeno načeloma ne uživam (mogoče samo kaprica). Kot vem, pa se pri beljakovem ledu zmeša beljak in sladkor v prahu. (četudi ga še malo pomutiš nad soparo - imam predsodek). Kakšna marmelada bi se najbolje obnesla? (Ali pa kaj drugega?) Lep pozdrav ElaS |
Jelenčkova,
recept sem napisala na prejšnji strani foruma.
Glede začimb pa... speculaasi so dobri, če so "začinjeni". No, jaz uporabljam začimbe, ki mi jih je enkrat prinesla iz Nizozemske Nena-morje, in so namenjene izključno tem keksom. Kasneje, ko sem jih porabila, sem zagnjavila znancem, ki so šli na Nizozemsko in jih imam zdaj spet na zalogi.
No, kar se ostalih začimb za kekse tiče (cimeta v steblu, limonine lupinice, pomarančne lupinice, rožne vode), pa vsako leto zagnjavim komu, ki gre ali v Tunizijo ali Egipt ali Maroko ali Turčijo ali Iran ali katero od bližnji dežel. Tam so te začimbe izredno poceni in imajo edinstveno aromo, pred katero se lahko skrije 1000 Kotanyih.
Anja| val je napisal/a: |
| Sem v Brestanici v E-Stilu našla luštne škatlce ( za cca 2 in 4 krem rezine) samo nekak jih moram še okranclajti! Ima katera kakšno idejo? lp val |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pizza s pršutom

Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo