Kje ste člani kulinarike...

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

3. nov 2007 14:10

 Saj res, kje pa je naša Vandelina te dni? jade

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

3. nov 2007 16:11

Pogrešam Bourbonko.

Vedno preberem Ežoja, z vsemi presledki .

Imam dva koleščka, enega na miški, enega na tipkovnici, pa nikoli nikogar ne "prevozim".

To druženje se mi zdi dragoceno; ugotavljam, koliko imajo drugi znanja   ,  s katerim se obogatim.

In ugotavljam, koliko je neznanja. Potem se ne počutim toliko neumno. Predvsem pa razumem, da imamo različne nivoje znanja in da to premalo upoštevamo. Pripravljena sem pomagati, tudi z mojega strokovnega področja, me pa čedalje bolj čudi, koliko bližnjic so ljudje pripravljeni ubrati kar na forumu samo zaradi lastne duhovne lenobe.

S forumom Ostalo smo dokazali, da nismo samo gospodinje, ki se pogovarjamo o tem, zakaj upade biskvit in kateri sesalec je boljši. To je odziv na probleme v družbi, ki se na nek način znajdejo na teh straneh. Pri hudih neumnostih se res ne morem vzdržati, običajno pa gre tu za področje, ki ga poznam strokovno in praktično. Pravaprav se ne trudim prepričati drugače misliečih, skušam neodločenim pojasniti, zakaj pa je moje stališče drugačno. Mogoče pa se le kdo odloči po moje.

Smo presek slovenske družbe, kjer pa niso zastopani vsi. Strokovnjaki pravijo, da smo nestrpni do marginalnih skupin, to je do brezposelnih, duševnih bolnikov, homoseksualcev, da smo nagnjeni k nasilju ( pedofilija ), kar se je pokazalo tudi na tem portalu. Brez pisanj teh skrajnih akterjev bi o tem imela bistveno manj informacij. Me pa vselej neprijetno preseneti agresivnost in nespoštovanje do drugačnega mnenja.

Občasno dobim kako nepričakovano pismo podpore. Pred kratkim sem dobila tudi opravičilo. Omenjena oseba je svoje opravičilo dopolnila še z novimi, recimo temu, neumnostmi. Bojda se bo za kazen kar izključila iz Kulinarike. Je tudi nisem prepričevala.

Vem, da nekateri površno preberajo posamezna besedila, na katera potem odgovorijo. Kdove, če tako površno preberejo tudi navodila za pripravo hrane.

F r i n a

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

3. nov 2007 16:45

anamarija1 je napisal/a:
Ne reci mi, da ti je vseeno, če te nekdo krivično napada pa čeprav ne veš kdo se skriva pod tistim imenom, Meni ni, ker nisem navajena napadati ljudi, edino če sem prisiljena, verjami, da mi je zelo, zelo težko pri srcu biti nesramna, čeprav si tista oseba zasluži nesramnega odogovora. Pa kje si ti, veš kako sem te pogrešala, premalo pišeš Post= stradanje( moj slovar) Sem še enkrat prebrala Jernejv blog, joj, kako si lepo napisal, že dve uri jočem Anamarija

Anamarija, čisto vseeno mi je, če tu gor in tudi tam za hrbtom pljuvajo, verjemi! Saj ne bi bilo zanimivo, če bi me vsi imeli radi. Preberi, kaj je napisala mamamia, tisti citat od nevemkoga že...

Meni je škoda časa za zdraharce in zdraharje, ker povečini itak ne bodo nikdar drugačni in si s spletkarjenjem "futrajo ego", ki jim ga ponavadi njihovi bližnji vztrajno in uspešno zbijajo. Pa ne mislim s tem le na kul slo portal. Všeč mi je drža Vendeline jr.,tako smo se že trudili jo obmetavat z vsem mogočim podlim in manj podlim in med vrsticami povedanim, pa se ne spomnim, da bi kdaj "vidno popenila".

Pogrešam tumpiko (pa, da ne boš mislila, da te nisem gor prebrala), ampak....trenutno ima opravičeno "manj javljanje", ker je menda "nekaj v zraku" .

Pa SIBA je tudi nekam ušel.

 

Anamarija, ti pa nehaj cmihat!!! 

 

Ognjič

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

3. nov 2007 16:58

Kdo cmiha??? Verjtno je Mtilda razočarana, kajti tema je bila namenjena takim, ki se ne javljalo tako zelooo pogosto, upam,da se bo kakšen, kakšna javil, javila. Ti pa slabo prebereš Ognjička, upam da boš sprejela mojo kritiko, saj je Tumpika pisala eno stan nazaj, če se ne motim, vem da sem jo z veseljem prebrala. Joj, jaz pa takoooo pogrešam Holija ali se ga spomnete? Jaz ga ne bom pozabila Anamarija

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

3. nov 2007 17:44

Ko vas prebiram, kar zardevam, še nerodno mi je postalo.

Frina s presledki že, kaj pa pikice ( ali je to bila atina, ki so jo motile več kot tri pikice ).

Tumpika, tebe jaz pogrešam, čeprav me na nek način motiš. Zaradi tebe ne morem pisat 30 - 40 let starih vicev, tele mlade članice jih sploh še niso slišale, za njih bi bili novi, jaz bi pa bil glavni, bi pisale na ZS, pa spet je en nov vic povedal ( ma kje se jih spomnem, sam se važim ).

A ja, zadnjič sem spoznal eno članico KulSlo, ki se je važila da te osebno pozna. Od začetka sem ji verjel, ko je rekla da si zaljubljena, sem vedel da laže, ( saj veš, ko prideš v najboljša let, kakšna ljubezen neki, le seks ).

Ognjič, danes sem po vrtu pospravlal, za tebe sem hotel uslikati jagodo ( da ne govoriš okoli kako samo miške slikam ), pa se mi je eno šavje uštulilo zraven ( upam da bo katera v luft skočila, pa bomo imeli štrajt ):

 

ežoj

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

3. nov 2007 17:45

Vcibej

Ligojna

Tjas

Aki

Lijana

Julya

Prekmurka

Riba-ribica

_Zala_

Ivonja

Mimika

Gogad

Jasna1

Kyara

pppp

Proxima

SuzanaZ

Venturini

Tiuba

Anja

Jankica

A pridete kaj naokoli 

  Sporočilo je spremenil(a) *Etka dne 03. nov 2007 18:02:18

KetyP  

član od: 30.8.2006

sporočila: 123

3. nov 2007 18:23

Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki se bolj redko oglaša. Pa se mi to ne zdi tako zelo narobe oziroma sporno. Sem (tako kot mnoge med vami ugotavljate) verjetno kar "odvisnik" od kulinarike in večkrat dnevno preverim kaj se dogaja in pregledujem recepte. Je pač tako, da nekateri izmed "obiskovalcev" pa ne čutimo ravno največje potrebe po aktivnem sodelovanju. Pa ne, da me ne zanima. Zelo rada preberem vse forume (predvsem "Ostalo"), tudi tiste, kjer je debata malo bolj vroča, ker me zanimajo vaša mnenja in vaši pogledi na svet. Nikakor pa ne bom "užaljena", če bo kdo drugačnega mnenja, kot jaz - takšni smo in zato je svet zanimiv. Zagotovo ne bom solila pamet glede kakšne kulinarične stvari, ker vem, da ste sami najboljši mojstri na kupu (kar tudi meni doma in v družbi že pomaga k dobremu slovesu ), če pa lahko glede kakšne druge teme povem svoje mnenje, pričakujem (kot verjetno vsak, ki se tukaj oglaša), da se bo le-to (če je izraženo na primeren, do oseb nevtralen način) tudi spoštovalo (ne pa tudi upoštevalo ). No, dosti kompliciranja, saj vem, da je tema malo zašla... Hvala vsem za zanimive poglede na svet in koristne informacije, pa bog ne daj, da bi se katera nehala oglašat! KetyP

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

3. nov 2007 18:28

Kaj pa se je zgodilo z našo irsko Julio??? Loni Makaroni

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

3. nov 2007 18:33

Racman je tudi poniknil....................... rimljanka

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

3. nov 2007 18:41

Pa shumnick se nam tudi nič več ne oglasi, da bi nas kaj naučil.................. stana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti