Caprese solata s popečenimi svaljki
hojla. enkrat sem na forumu prebrala kako na hitro zmehčati maslo, da je primerno za stepanje, vendar se drugega kot na drobne koščke narezati ne spomnim :S ima kdo kakšno idejo?
hvala
www.mojalbum.com/naredilaanaMaslo daj za ene pol minute v mikrovalovko, na program za odtaljevanje.
peterMaslo narežeš na čimbolj tanke ploščice (nastrgaš) in daš na sobno temteraturo.Čez nekaj minut normalno uporabiš.
Če nadaljujem temo izpred treh let, maslo je zakon, nadomestim ga lahko s čistim olčnim oljem, kjerkoli razen na kruhu. Margarine v naši kuhinji ni že skoraj 15 let .
Pri kuhi sem se letos vrnila k čisti svinjski masti, ki sem jo sama stopila.
Tudi pri keksih (prečem jih bolj poredko) je zanimiv okus, če dodam mast. Naše babice so jo redno uporabljale.
jovita
Te tedne sem bila malo žleht in sem v testo za piškote dala enkrat maslo, zdaj nazadnje pa ramo. In so me vsi "masloljubi" pohvalili, da boljših še niso nikoli jedli. Če pa bi videli, da je not margarina, pa bi rekli, da saj se občuti okus in ni tako dobro kot z maslom. Nauk zgodbe: kar ne veš, te ne boli. Res pa je, da sem zmešala belo moko in riževo in dodala v testo še žličko kokosove masti.
bannana, jaz razrežem maslo na rezine in dam na radiator. Ali pa zmiksam s sladkorjem v prahu. V obeh primerih se maslo hitro zmehča.
yulchi
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Caprese solata s popečenimi svaljki

Lečina juha in krekerji iz polente