Pirini svaljki s pršutom
Francozi manj kot drugi obolevajo za omenjenimi boleznimi na področjih, kjer prevladuje rdeče vino. Zato pa na teh istih področjih več umirajo za obolenji jeter in ledvic. mamamia
mamamia| peperoncino je napisal/a: |
| Uporabljam izključno kakovostno maslo pa tudi olivno olje. Soseda peče slaščice za naročnike samo in vedno zmargarino, velikokrat sem poskusila različne vrste peciva-vsa so imela enak okus. Glede škodljivosti masla pa si oglejmo Francoze, njihova kuhinja temelji na maslu, pa je pri njih obolelost srca in ožilja med najnižjimi v Evropi. peperoncino |
Jaz uporabljam vedno samo maslo in sem tudi mamo koncno prepricala, da je presaltala. Res je v maslu holesterol, za margarino pa se sploh tocno ne ve kaj je notri.
Glede škodljivosti masla in francoske kuhinje: a nismo nekje prebrali, ( kje že ), da je angleščina tisto kar škodi
.
Glede margarine: pa tudi ni treba pretiravat z škodljivostjo, če sem mal žleht, verjetno je margarina bolj kontrolirane sestave kot maslo, glede tega s čim vse futrajo krave, margarina je pa " hidrogenizirano " olje in je cela rastlinskega izvora ( v maslu bi znali bit antibiotiki, hormoni ( lahko vam začnejo rast brki
) pa verjetno še marsikaj ). Meni osebno okus margarine ne paše, za jedi in namaze, maslo mi ima tak bogat okus, je pa ( po moje ) okus v piškotih in sladicah premočan, zaradi tega uporabljam pol/pol.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pirini svaljki s pršutom

Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton