Tašča - snaha
Upam, da s taščo nisi načela pogovora v stilu: Hej, folk...... ![]()
![]()
![]()
... Adijo pamet!
Pozdravček!
Draga Katja, zdaj veš, koliko je ura. Jasno ti je pokazala, da te ne mara. Nima se smisla zaletavati v zid. Je pač takšna in tudi ni edina. Nekateri ljudje si pač niso simpatični in si nikoli ne bodo. Pravilno si dojela, da je treba oditi, s partnerjem ali brez. Kar ni ravno enostavna odločitev, je pa dolgoročno dobra naložba v tvoje dobro počutje.
Pred kratkim sem bila namreč priča razgovoru v družbi, kjer sin, ki ima družino, zelo veliko pomaga svojima staršema. In to ob vsaki uri dneva ali noči. Če je mami slabo, ga že kliče in pride, če se ga ata napije, ga pokliče, da ga odpelje domov. Ko sem pripomnila, da je snaha pa fejst punca, ker nikoli nič ne reče, je ata izjavil, da njega pa snaha prav nič ne briga. Tašča je bila bolj prizanesljiva, rekoč, da je res v redu, da malo takih.
Res niso vedno samo ta mladi ta slabi. Ljudje smo vse sorte. In pregovor, da lepa beseda vedno lepo mesto najde tudi ne drži vedno. Žal.![]()
![]()
![]()
Stara tema, a nikoli do konca izpeta. Ravnokar sem videla objavo, pogovor na portalu RTVSLO, ki dobro in življensko povzame vsaj en del problematike (stari starši, vnuki in njihovi starši), priporočam v branje: http://www.rtvslo.si/moja-generacija/355834
pietJa, zanimivo pisanje. Naši otroci so imeli več reda in discipline pri dedkih in babicah, pri štirih vnukih so bile seveda tudi razlike in vedelo se je, kateri del srca kateri vnuk zavzema in zakaj: eden, ker je bil prvi, njegova sestra zaradi svoje srčnosti in čvrstega, neuklonljivega značaja že od malih nog, tretja zaradi svoje nežnosti in četrti zaradi svoje vztrajnosti, da se izkaže ob starejših treh, in praktičnosti ter ročnih spretnosti. In to nikoli ni bil problem, vse so imeli radi na svoj način in jim to tudi kazali (ne z darili, pač pa s tem, da so z vsemi štirimi preživljeli dobršen del časa in jih imeli vse štiri tudi po tri mesece na morju).
Nikdar se niso vtikali v vzgojo, tudi če se z nama niso strinjali. So na štiri oči povedali, če so imeli kakšne pripombe, pa smo malo predebatirali, nikdar pa ne moji ne moževi starši ne od svakinje tašč in tašča niso ravnali v nasprotju z dogovorom.
mamamiaOdnosi so res odvisni od vseh vpletenih, kajne mamamia. Kar si opisala le kaže na dobre in zrele odnose. In fajn ljudi ![]()
| piet je napisal/a: |
Odnosi so res odvisni od vseh vpletenih, kajne mamamia. Kar si opisala le kaže na dobre in zrele odnose. In fajn ljudi
|
Ja, življenje treh družin pod eno streho je terjalo dogovore na samem začetku sobivnja, in predvsem držati se dogovorjenega. Zrelost, kot si omenila, piet, pa je nekako šlo, kak kompromis in odkrita beseda, in seveda da to velja za vse.
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Bolj enostavno in poceni ne gre

Rogljič Croque Madame