Kmetija

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

11. nov 2007 8:14

frina je napisal/a:

Kaj se je zgodilo med Špelo in Jurijem ? Ne gre samo za realno konkurenco, je še nekaj, česar ne poznamo. Menda naj bi Jurij fental kuro, Špela pa poklicala kamermana in izdala Jurija, ki ji je izdajo zameril. Kakšna beseda o začudenju Jurija, ko je videl mrtvo kokoš, je odveč. Menda je Špela veterinarka, pa ji je bilo jasno, kako smrt je kura storila. F r i n a

A to je bilo res, ali samo predvidevaš? Resno, tudi mene zanima kaj je v resnici bilo s kuro? Jaz sem v tistem prispevku razbrala samo, da je Špela odložila mrtvo kokoš in šla klicat ekipo, nato pa bila presenečena, da jo je našla mrtvo. matilda

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

11. nov 2007 8:23

Matilda, to sem pobrala s Foruma Kmetije, kjer ne sodelujem, pa tudi kartice nimam. Me pa zanima, kako smrt je storila tista kura. Včeraj je bilo nekaj besed o kuri in Juriju,nekaj, kar je Jurija ujezilo.

Se mi zdi, da rivalstvo premalo za tako reakcijo Jurija.Še nekaj je, pa si ne znam razložiti. Zakaj je Špelo tako poniževal z nespoštovanjem njenih navodil in jo na konu skušal še osramotiti ? Fentana kura bi bila dovolj dober razlog.

Režiser pa nam pokaže samo tisto, kar se mu zdi primerno.

F r i n a

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

11. nov 2007 10:13

Frina se podpišem pod tvoj post. Močno sem razočarana že nad tem,da gospodar ni odplejal krave...da pa Špela ni diskvalificirala Jurija in Simona,ko sta kršila pravila pa tudi ni fer!Razočarana nad igralci (razen Klemenom) in vodstvom POP tv-ja. Matilda,to s kuro se je šušljalo že prej.Baje jo je res Juri fental.Sram ga bodi.Ne vem pa če so kokoš pojedli?Če so jo,jo je 100% nekdo ubil.Menda ja ne boš pojedel kokoši ki je crknila iz neznanega razloga,ali pač? In še pika na i.Daša bo nova glava družine.Gotovo bodo vsi nabasani :( Roncolino

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

11. nov 2007 11:00

Dolgujem prepis o klanju živali ( to je usmrtitev za prehrambene potrebe).

Zakon o varstvu živali :

5. Zakol živali

25. člen

Pred zakolom se morajo toplokrvne živali na strokoven in predpisan način omamiti.     Prepovedana so naslednja ravnanja:     - zakol brez strokovnega in predpisanega omamljanja živali pred zakolom;     - zakol živali po omamljenju, ki ni izveden na strokoven način;     - izkrvavitev živali, ki ni izvedena takoj po omamljanju živali;     - začetek nadaljnje obdelave zaklanih živali, preden je žival popolnoma izkrvavela.     Če ravnanje iz drugega odstavka tega člena naklepno izvrši oseba, ki je registrirana za dejavnost klanja živali, se šteje, da gre za mučenje živali.     Določbe prvega in drugega odstavka tega člena ne veljajo za klanje perutnine in kuncev na domu pri rejcu, za lastno uporabo.     Izjemoma se lahko žival zakolje brez omamljanja:     - če gre za zakol v sili ali obstaja druga nevarnost pogina živali ali za zakol iz drugih zdravstvenih razlogov;     - če upravni organ, pristojen za veterinarstvo, izjemoma dovoli obredni zakol.

Konec citata.

Za podrobnosti je treba pogledati v Zakon.

Aja- če je Jurij res ubil kuro, je to najbrž storil na human način?

Ko se je Klemen boril k lev z Mihom, se je Jurij drl: " Bori se ko ded!"

F r i n a

runo01  

član od: 13.3.2006

sporočila: 352

11. nov 2007 11:49

Prašiče pa že dolgo ne koljejo ampak jih ustrelijo,klali so pred leti zdej pa to ne počnejo več za zakon pa nisem vedela. Sem pa pogledla video pa vidla da je nova glava družine Daša.Upam da bo doletela kakšna huda sankcija Simona ,ker je kršil pravila,sej jih je tud Juri ampak on je že itak šel ven. runo01

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

11. nov 2007 12:03

Jaz bi diskvalificirala ob :D Roncolino

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

11. nov 2007 12:13

Če dajo Simona ven, potem tudi Biljani ne bo več všeč, pa Adrijana bi rada šla domov, Klemen je menda že hotel iti... Saj potem res ostane samo še Špela za nagrado. matilda

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

11. nov 2007 15:14

Če bi koga diskvalificirali, bi morali že pred časom Biljano, ker se je direktno norca delala iz Klemna, da je kmet iz vasi s petimi bajtami....... ona pa iz Lj. Je bilo skrajno neokusno, vendar je bila vsaj odkrita in je povedala kaj misli. Vsaj vemo kaj si mestna deca misli o nas kmetih. Vendar je ona res "odrasla" na tej kmetiji in kar se dela ter volje tiče najbolj spremenila na veliko boljše. Lp Nasha

runo01  

član od: 13.3.2006

sporočila: 352

13. nov 2007 19:33

Evo kmetijo je zapustil simon prišel pa je miha,vsi so hepi zdej bi radi izločli klemena ali Špelo samo mislim da im ne bo uspelo,da pa o Daši glavi družini ne izgubljam besed. runo01

leni1  

član od: 26.2.2007

sporočila: 295

14. nov 2007 16:45

Zakaj je pa Simon zapustil kmetijo,nisem zdej en čas spremljala oddaje? leni1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti