Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Moje zlato, potica ni bav bav, sploh ne za tako kuharco kot si ti ne. A če je ne bi nihče jedel, je pa brez veze, da jo pečeš, spečeš pač tisto, kar radi pojeste. Bom kmalu naredila tale ciganski štrudel, verjamem, da je fajn.

Midva pa juho, meso, solato, potico.

naor

Danes: špageti z brokolijem, mešana solata

breskva

mišzmoke je napisal/a:

limnol je napisal/a:

A ga ni junaka, ki bi si upal napisati, da je danes jedel nre-ribje meso?

Piščančji curry z rižem.
Sonja

Junaštvo je moje drugo ime

praženo kislo zelje, kruh, teran in voda

lp

mzm

Jaz sem za kosillo sicer jedla ribo (kar ocvrto, že kupljeno zamrznjeno ...), ampak za zajtrk sem pojedla kos kruha in perfektno dimljeno kuhano šunko. Se pač ne držim posta, kaj morem. 

mamamia

Danes: z Argo juho se je začelo, nato pa samo še stopnjevalo 

Lepo popoldne je bilo. Štiri generacije našega rodu se je veselilo in smejalo. Pa tako čudni smo, za druge 

Najprej je bila potička, potem dve mali tortici, za vsako desetletje ena, pesem temu našemu korenjaku, potem pa poljubi, objemi in slap solz...

Čeprav on najraje pere in obeša perilo, je danes s svojim dekletom pripravil čudovito kosilo:

mrežna pečenka, pahljačasto pečen krompir s slanino in sirom, ter več vrst solat 

Močno se bojim, da je moj termitek danes dobil sladkorno, zame se pa tako že ve, da jem kot eno pišče

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Četrtek: goveji zrezek in paradižnik.

Včeraj: testenine z bolonjsko omako in solata.

Danes: kitajska restavracija.

Pipi Maj

Danes smo kuhali in pekli vse kar je padlo na pamet našemu šetletniku  

- goveja juha

- pečene paprike v smetanovi omaki

- kuhana šunka

- pirhi

- mlečni kruhek iz baze

- nočna orehova potica 

- zanj namesto hrena tzaziki

Glede na količno hrane bomo naslednje dni samo to jedli :)

Sporočilo je spremenil(a) sandrak dne 05. 2015 12:28

Mi pa smo imeli pozni zajtrk zaradi peke kruha : kuhana šunka, pirhi, hren, smetanov namaz, redkvice, mlada čebula, paprika, paradižnik, francoska solata, orehova potica,čaj, sveži sok iz grenivke in pomaranče.

Za kasneje se kuha goveja juha, priloga po željah....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes:   sv. pečenka,  pečen krompir, kristalka in motovilec, -,

mopsika

Četrtek: Škampi in Gnocchi ala romana, grška solata pred tem. 

Petek: Vegetarijanski dan:  Papaja solata. (To ni več normalno.)

Sobota: Malo praznovanja vsake toliko časa ne škodi: 

Solata iz rdeče špinače (vsaj tako so mi jo prodali), rukole, popečene hruške in kandiranih orehov premetani z domačo vinaigrette.

Mala juha iz belega fižola z nekaj kapljicami tartufovega olja in nekaj kozmiči tartufov.

Lazanja iz morskih zadežev (slika je recilirana):

Namesto torte:

Danes: Postni dan. 

Vanja

Nedelja:         

Goveje-kurja juhica z domačimi rezanci;

francoska solata, nadevan piščanec, karamelizirana šunka, hrenov zos, regrat v mešani solati

Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti