Ponedeljek:
Pozdravček!
Ponedeljek:
Pozdravček!
Pri nas danes diši po krompirjevem golažu s čičeriko.
Za sladico bodo pa jabolčni žepki.
Danes: porova juha, skutini štruklji z orehi
| mamamia je napisal/a: |
Danes smo le pomagali pri kuhi, solate in pečen krompir (pečic). Goveja juha z rezanci in jetrnimi cmoki, za nekatere neka kitajska zelenavna juha. Potem pa: tiger raki in lignji na česnu in sojini omaki, pa malo sardelic, da smo lažje čakali na nadaljevanje:
orada in kovač na zelenjavi, pečeno vpečici
s škampovimi repki in lovkami polnjeni jadranski lignji:
In ob tem dve moji najljubši solati, kumarična s praženim sezamom, ribjo omako, čilijem in sokom limete; in zelje s korenjem. tanko narezano čebulo in veliko kopra:
Pa se nas je osem napapalo danes, dve ribi sta pa še za jutri ostali.
|
Ne maram murk, ampak tole solatko bi pa pojedla!
PS. Ne znam samo ene slike prekopirati
patriša
juha z rezanci, zajčji paprikaš, pire krompir, valvice, endivija
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dolgo že berem vaše prispevke, kdaj poiščem kakšen recept, zdaj pa sem se odločila, da še sama kaj objavim.
Zadnje dni smo jedli:
sobota: svinjska rebra s čebulo, ajdova kaša, kislo zelje s fižolom,
nedelja: segedin s kruhom,
danes: goveja juha, kolerabe z mesom iz juhe, ocvirkova potica.
aninaa
Danes kosilo v skoraj pravem pomenu besede: Okrog dveh popoldne, med službo solatni zavitki s piščancem. Pet takih "kruhkov" je bilo. :) H2O.

Kot že večkrat je tudi včeraj šlo po "lahkotno,hitro,špica" protokolu.
Planiranje, filozofiranje, grajenje gradov in udrihanje po politiki/politikih
Ena NUTREND DELUXE gurman PROTEIN BAR (okus; banana/almond) + UROŠ XXL KAPUČINO, kateri gre ŽE tudi drugim v slast (o navezi kavarne in mojega izzuma ter avtorskih pravicah; smo v dogovarjanju
).
Prijatelj eno KUKI POHORSKO TORTICO, drugi pa 200g temne čokolade + eno cimetovo rožico ![]()

![]()
![]()
![]()
Danes: goveja juha z rezanci, govedina iz juhe
, pražen krompir
, zelena mešana solata.
mopsika![]()
Danes so si moji zaželeli govejo juho, pražen krompir, dunajske zrezke ( upam, da mi kdo svetuje kako pripraviti res sočne.....), mešano solato
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pohorska gibanica

Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem