Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

pri nas bo dišalo po goveji juhi, praženem krompirju, ...

majaos

Pri nas bo pa bučna juha, cvetačni naratek s puranom, korenčkom..., solata iz rdečega radiča in rukole,

jutri goveja juha, pohani piščančji fileji, radič s krompirjem - pa mal soncavam pošiljam, ko ga zunaj noče bit.

tabu

Sporočilo je spremenil(a) tburgar dne 17. 2015 10:40

Danes,  na lep sončen in čisto pomladen dan,  zimsko kosilo:

kisla repa,  pire krompir,  krvavice,  beljakovo pecivo.

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 17. 2015 12:10

Danes pa sem spet jaz kuhala, jedli pa smo kurjo juho, piščančje meso v gobovi omaki, makarone, črno redkev v solati in stročji fižol v solati.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Mojezlato, zelo si potrudila!

Pri nas danes pasirana zelenjavna juha s kockami domačega kruha, file zobatca, pečen krompir, kuhana zelenjava, zeljna solata in motovilec

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 19. 2015 11:23

Danes: fižolova juha, rogljički

breskva

Vanja, a se uporabi pšenični ali koruzni zdrob?

Bom v kratkem tudi jaz nardila, ker imam vse sestavine doma (razen cajun seasoning).

Danes sem spekla celega piščanca, ki bo za 2-3 dni, pečen krompir in zeleno solato (te nisem spekla, sem jo pa začinila s kisom, bučnim oljem in česnom)

File soma, čičerika in rdeča paprika v solati.

Tinky Binky

shari2007 je napisal/a:

Vanja, a se uporabi pšenični ali koruzni zdrob?

Bom v kratkem tudi jaz nardila, ker imam vse sestavine doma (razen cajun seasoning).

Shari, uporabim zelo grobo mleto belo koruzo, ki nima "polentastega" okusa, je zelo nevtralna. Skuham ga na pol piščančje juhe pol mleka, dodam česen v prahu, dosolim in ko je kremasto kuhano, dodam za pest naribanega belega cheddar sira. 

Za omako drobno nasekljam 2 žlici čebule, dodam andouille (uporabi na kocke narezano dimljeno vratovino), nato škampe, navadno 2 do 3 velike na osebo, ki sem jih prej začinila s cajun začimbami. Ko so ti  na pol pečeni, škampe odstranim, dolijem pol deci vina, ko popolnoma povre, dodam žlico moke, porepražim minuto, dolijem juho, dodam veliko vejico pehtrana, nekoliko smetane. V omako stresem popečene škampe, pokuham vse minuto in prelijem omako po kremastem gresu. Cajun mešanico najdeš tukajle.

Da ne bom samo smetila, jutri: s piknika sva prinesla dobro porcijo mesa, poleg bo kuskus solata z zelenjavo z žara. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 18. 2015 05:52

Danes:   osso buco  (prvič delam),  pražen krompir, zelena mešana solata,

beljakovo pecivo.

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 18. 2015 13:32

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti