Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Kaj pa ima čas kuhanja kosila s tem kako je pri nas v Sloveniji?

Marsikdo, kuha tudi samo zase, pa to ni izguba časa. Če pa imaš jed, ki se dolgo kuha, lahko tačas tudi kaj drugega postoriš. Da ne bo pomote, naročena pica parkrat na leto ni nič takega, ni pa pametno če pride v navado.

Evo danes pri nas: Pečen krompir z zelenjavo in gvakamole. Solata.  Čas priprave vključno s pečenjem ocenjujem na 45min. Vmes bom še posesala.

Vesnuska

Danes:    prebranac(prvič narejen doma),    tenstano kislo,domača prekajena sv. krača   

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 15. 2015 12:08

Prežganka, pečene perutničke, mlinci, zelena solata in rdeča pesa.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Danes poslovna večerja za dragega, zame solata z malo dimljenega lososa. 

Ker kuhanje krompirja vzame preveč časa, ga precej poredko pripravljam. Še posebej, če moraš celega kuhati. Za vse ostalo je odvisno, kako se spraviš k zadevi. 

Vanja

Vanja, krompir olupi, nareži na koščke, 15 min. Če pa celega kuhaš, ga olupi, je hitro kuhan ali daj v ekonom lonec z lupino... (pa saj si izkušena, a najbrž, ko si sama ( iz lastnih izkušenj)   je prav luštn ne kuhat...)

Včeraj:

makarončki z mesno omako:

tufahija- mož je rekel- originalna..... jaz sem jo jedla samo enkrat pri Čadu....pa se mi je zdelo zanimivo sprobat....

Danes:

koščki piščančjega fileja v sirovi omaki in polnozrnati pirini rezanci s praženo zelenjavo in motovilec v solati za ženski  del družine. Nekaj novega sem si danes izmislila, k praženi zelenjavi sem dodala še malo pikantnega pesta.... tako dobro pa že dolgo ne....

Kruh brez gnetenja (ržena moka, bela)

,

Takole pa se je sin lotil jote s kranjsko klobaso....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 15. 2015 17:58

Včeraj golaž in kruh,

danes pa pri mami domača pica in motovilec v solati,

jutri pa segedin!

tanjaj

Fižolova juha, svinjski zrezek, džuvedž, solata.

Pipi Maj

Danes: pečen fižol, pohane šnite z malinami

breskva

Včer se spet praznu mal hladilnik in nastala čorba s kislo repo  za sladko pa SKUTINE TORTICE  Kaj se bo pa danes kuhalo, mi pa še ni jasno... 

blaž kuha http://www.blazkuha.si/

Danes: po dolgem času, za moški del: pohan sir, solata, za mene ostanki včerajšnjega kosila.

peče se beljakovo pecivo

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 16. 2015 11:53

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti