![]()
![]()
Danes: pohorski lonec,poppy biskvit.
![]()
mopsika
![]()
![]()
Danes: pohorski lonec,poppy biskvit.
![]()
mopsika
Trixi, ne skrbi, Elči je vsak dan bolj živahna! ![]()
Tudi mi cmarimo vsak dan, a ni čudno, tud en dan ne gre brez hrane?
Danes sva imela juho iz muškatne
Boljša polovica je zmazala še eno veliko kurje bedro, jaz pa en
. Zdajle se pa že oziram okoli, se mi že pajčevine delajo. Mislim, da bodo še sirovi štruklji.
Lepo, sončno popoldne je, uživajte!![]()
![]()
Mi pa bomo danes govejo juho z zvezdicami, pohane piščančje krače in sv.zrezek, pražen krompir in zeljno solato, pa še nekaj rdeče pese imam sveže kuhane.
Sin je bil cepljen in ima vneto oko, vročino, pa naj bo po njegovi želji. ![]()
Pobrala sem glavnati ohrovt- se ga lahko blanšira in zamrzne?
Kjer je volja, tam je pot. TrixiPonedeljek: ostanke goveje pečenke in zelenjavna rižota
Torek: špageti s paradižnikovo omako s slanino in grahom
Danes: zame brancin in zeljno-krompirjeva solata, za dragega pa krompirjeva solata in pleskavice
katka85Danes: kremna juha iz fižola, domači rogljički
Pri nas goveja juha s kroglicami, pohani pišč. file, krompirjeva solata.
majaosParadižnikova juha, telečji naravni zrezki, pire krompir ter velika skleda prvega letošnjega rdečega radiča. Po kosilu pa je sledilo kuhanje fižolove solate, ki je lepo uspela in je zelo okusna, tako da vprašanje, če se je bo kaj dočalalo zime.
regica
Jaz že več let liste glavnatega ohrovta blanširam in zmrzujem. Zmrznjen ohrovt nato uporabim za juhe, omako, zelenjavne polpete in še kaj bi se našlo. Uporabim pa ga tako, da ga zmrznjenega dam v vrelo vodo in počakam, da voda ponovno zavre, nato ga pa odcedim. Meni se zdi odličen, ne morem reči, da se kaj dosti razlikuje od svežega.
No danes na dolgo sredo nisem jedla ohrovta, temveč zelenjavno juho - zelenjava iz domačega vrta, palačinke z marmelado in kompot.
dočka
![]()
![]()
![]()
Danes: dušene bučke
pire krompir
,govedina v česnovi omaki,pecivo.
![]()
Pozdravljena Dočka,ohrovt je dober, seveda.
Mene pa zanima, kaj pomeni dolga sreda - je to kakšen praznik oziroma pomemben dan v sistemu vaše religije, morda povezan s kakšnimi dijetnimi pravili?
Lepa hvala že vnaprej za pojasnilo.
nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo

Kraljevska jajčka s holandsko omako