Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

mamamia je napisal/a:

puranji po dunajrsko za nas in svinjski po dnajsko za taščo, pražen krompir in zelena solata,

kaneloni (no, ponarejeni seveda, ker so bile palačinke namesto tulcev iz testa). In, juhu, prvič po 15 letih so mi uspele palačinke, do sedaj je bila to moja nočna mora ...

mamamia

Sedaj pa ste me takooooooo prestavili v moje , da se mi je kar . Tako lepo, dočame v družbi maman in papan. Prelepi dobri stari časi. Ravno zadnjič sem, ne vem po kolikem času bomo to jedli, maman prosil da enkrat naredi za nas domače pohano. Pohalo doma že nismo 15let, saj smo zato raje sli ven. preveč olja in se nam ni zdelo vredno za 3 to delat. Pa še zadnjih 5 let to sploh ni bila dilema, da bi jaz jedel saj sem bil v svojem PREHRAMBENEM svetu, kjer je pohano STRUP SVETA in ko poješ en košček, že prične črevesje razpadat. Kaki buuuuuuutelj sem bil
In ja....kmalu bomo papcali pohano (ali bo pravi dunajc, po VERONIKu; seveda, ali pa kaneloni; ponarejeni; SEVEDA) in uživali v nečem kar že leeeeeta nismo.

Za PALAČAPALINKE pa 

P.S: TUdi sam sem podoben. Le da pri meni NIKAKOR šmoren ne USPE!!!! God damn it za frdaman teflon. Moram si železno ponev kupit!! Kje v Mbju dobim to?

Petek:
- Hrustljavo pečeno  rebrce
- tenstano zelje po protokolu! (tokrat delala maman. Sam se ga v čet. ko sem imel zeljne krpice in JAP, že znam naredit po mamino!! ZA PRSTEKE OBLIZNIT)
- Zapečena polenta z zelišči
- dečja posodica solatike (pesa,cvetača,por)

Sobota:
- Drugi del PUJČEK REBRCA
- BiziRizi
- soljat kot v petek
- jajčne friške testeninike

Nedelja:
Kuhanje in filmčkanje pri prijatelju. SUPER FINO FAJN PREŽIVETA NEDELJA.
Gledala HOBBITA 2
Kuhala:
- Pečjakov ŠTRUKLJ (aus pečica s smetano)
- zapečeni široki rezanci (za mene popečena polenta)
- puranja prsa v 
- gorčično zelenjavani omaki
- skleda ČESNOVO-RADIČEVE soljat

ponedeljek:
- Čufti (od mame2; hausgemacht!)
- pire krompir
-ajd.žganci
- dečja skleda soljat kot v petek

torek:
- Pujčkovo rebrco del III. Konec triologije
- Pečjakov štruklj
- Otroška soljatika

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Pri nas pa je zelenjavna enolončnica in kremšnite z Bleda.

Lp

tonsk

Svinjska ribica na rezance z zelenjavo na kitajski način, riž, zelena solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Včeraj domača klobasa, ajdovi žganci in tenstano kislo zelje,

danes pa pikanten piščančji kari in rižek.

Jutri krompirjevi njoki z bolonjsko omako, mešana solata.

Lp

ursiii

mišzmoke je napisal/a:

No, ga bom pa jaz: kaj za ena reč je na rižu (če je to riž)

lp

mzm

Ma kupil sem le dva cipla, nekam so majhni, pa se mi je zdelo, da je slišati več, če rečem za kosilo cipli. Cipla, ( pa tako majhna ), se sliši preveč skromno.

Ja miška, po lepi rumeni barvi se takoj vidi, da je to rdeča ................................ opa, pa to je narobe. Seveda jaz vem kaj je, smisel je v tem, da vi uganete ( če slučajno ne  vesre ). Čist vse ste obrnili.

Danes pri meni: piščančja kuha:

ežoj
Aha, če je ona, potem ni tenstan krompir, če je lepo rumena, je lahko rdeča "tista saj veš kaj" (naj še drugi ugibajo, a ne) z malo preveč cimeta gor, a?

Danes: zelenjavna mineštra
kruh, kasneje izbira hladnega programa, upam, da se izogneva bronhitisu
lp

mzm

Juha, pečene perutničke, pečen krompir, kremna blitva, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Danes segedin z puranjim mesom in kruh!

tanjaj

Sobota: pražena jetrca, krompir v kosih in zelena solata.

Nedelja: juha iz hrbtovne, zopet krompir v kosih, naravni zrezki, zelena solata.

Ponedeljek: sirovi štruklji v juhi.

Balenka

Mamamia prosila bi te za recept telih čudovitih rakovih repkov s pečenimi rezanci...izgledajo čudovito

Hvala in lp,

Žana

Malo potepanja po daljnjem vzhodu, menda storič v treh mesecih ... rakovi repki s pečenimi rezanci ... še samo kak indijski piščančji curry imamo večkrat na jedilniku ...

mamamia[/citat]

žana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti