Danes: rižota s sušenih paradižnikov, radič z jajci, čokoladni piškoti, krhki piškoti z brusnicami in ovsenimu kosmiči

Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom
Danes: rižota s sušenih paradižnikov, radič z jajci, čokoladni piškoti, krhki piškoti z brusnicami in ovsenimu kosmiči
Brokolijeva juha, kuhana domača klobasa, zeljne krpice, rdeča pesa.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/| ribaracarak je napisal/a: |
Ežoj, a si mal dneve pomešal - DANES je sobota
|
Uf, seveda, vse premaknjeno za en dan, torej: v četrtek metropola,............
ežojKaže, da ste vsi na soncu - jaz imam pa danes po urniku kuhalni dan, ker se gremo popraznični "klin se s klinom zbija". Zato se peče prebranac iz orjaškega belega fižola s prekajenim puranom, zraven bo veliko velikih skled z vsemi mogočimi solatami, pogača po receptu slovenskih Bosank (še najblžie našemu belemu kruhu, samo da je noter jogurt) in baklava s pistacijami (za tiste ta potrebne s stepeno smetano). Če bo po tem še kdo lahko migal, je od včeraj zvečer še nekaj koncev borovničevega štrudla.
Za večerjo pa kakor se bo kdo odrezal pri kosilu - za ene mogoče tudi samo rmanov čaj.
SonjaLimnol, jaz sem kuhala: zelenjavno kremno juhco in bi pri tem lahko tudi zaključila kosilo. A ker sem spekla dva kremenatlca in mož narezal zelje, skupaj s fižolom bi bila solata lahko samostojna jed, sem jedla še to. Brez kruha in krompirja, krompir je bil v juhi med drugim. Danes pečena pehtranova potička je že razveselila dopoldanske obiskovalce, sama se pa mučim in čakam na popoldne.
Sonce kliče, bil bi greh, da se ne bi pustila zvabiti v sončno, toplo in skoraj prazno Ljubljano. Tudi vam želim dober tek in lepo sončno popoldne!![]()
![]()
![]()
![]()
Ja, prav imaš, limnol, eni smo nabirali regrat, motovilec, endivijo, radiče,.......na močnem soncu. Pa malo sem popravila pokrivalo radiču, da ne bi dobil sončnih opeklin ali, če morda pred koncem tedna le pade termometer pod nič, omrzlin.
Kosilo: goveja juha z rezanci, pire krompir, špinača (četudi iz blitve, je pri nas to špinača in pika), govedina iz juhe, solata: radič in endivija in motovilec, s česnom, bučnim oljem in zmehćana z malo krompirja.
Regrat z radičem bo počakal na jutri, da se bom tolažila z njim tam, kjer ne raste, če pa že, pa ga gnojijo psi.
mzm
Juha, mesni zavitki, bučkine palčke, zeljna solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/V sredo in četrtek špageti z mesno omako, solata
petek pirota s parmezanom, popečene bučke in slanina, piščančja bedra s pečenim paradižnikom, limono in rožmarinom, grška solata s pečeno feto (sem videla recept pri Donni Hay)
včeraj pica s dimljenim pršutom, mocarelo in rukolo
danes pa piščančje perutničke po ptujsko, pečen krompir, na pari dušen brokoli in cvetača, solato sem pa pozabila kupiti včeraj, tako da bo stročji fižol s česnom in peteršiljem v solati.
Sobota, zlata klasika, na željo otrok: goveja juha z ribano kašo, puranji po dunajrsko za nas in svinjski po dnajsko za taščo, pražen krompir in zelena solata,
danes nadaljevanje cvrtih jedi; kaneloni (no, ponarejeni seveda, ker so bile palačinke namesto tulcev iz testa), prej juha (ostanek od včeraj, le da danes s fritati ali zlatimi kroglicami), čez kanelone tatarska omaka, zraven zeljna solata. In, juhu, prvič po 15 letih so mi uspele palačinke, do sedaj je bila to moja nočna mora ...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom

Pizza s pršutom