Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

rrr,  pri sosedovih

Jajca sem dobila v dar, so od srečnih

lp

mzm

Nekatere ali nekateri ste tako zelo bio naravnani, da boste ves plevel po polju opleli? Regrat, koprive in podobno je včasih veljalo za plevel!

Pa saj imam tudi jaz zelo rada regratovo solato, tudi špinačo iz kopriv sem že skuhala in je bila dobra. Malo karikirano sem hotela poudariti, da so zadnje čase moderne jedi, nad katerimi so se nekateri še pred par leti zmrdovali. Da je to hrana za reveže, tega pa pri nas že ne bomo jedli! 

Katrca11

Katrca11 je napisal/a:

Pa saj imam tudi jaz zelo rada regratovo solato, tudi špinačo iz kopriv sem že skuhala in je bila dobra. Malo karikirano sem hotela poudariti, da so zadnje čase moderne jedi, nad katerimi so se nekateri še pred par leti zmrdovali. Da je to hrana za reveže, tega pa pri nas že ne bomo jedli! 
Katrca11

Hm, pri nas smo od vedno jedli špinačo iz kopriv, pa mlado meliso in luštrk (vsako posebej) z jajcem, pa regratovo solato, ne šele zdaj, ko je to moderno. Tudi čemaž je že dollgo na jedliniku, pa še kaj.

Danes pri nas nismo kuhali.

rimljanka

Pri nas danes tudi nismo kuhali. Sva bila na pici.

Včeraj doma žar.

Začetek tedna sem malo štrajkala, je bilo za vikend preveč. V ponedeljek beluši, korenje, polenta (vse samo kuhano)- Torek pire in špinača.

katti

Danes: juha iz koromača in korenja, pohane šnite z sirupom

breskva

Juha, piščančji ražnjiči, njoki, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Spremeba plana in ogled ŽIČKE KARTUZIJE.
Papcali doma in to BOOOOŽANSKO:

- Domači kruhovi cmoki (delal pod maminim vodstvom. Seveda slanina ni manjkala!!)
- puranji slaaaaasten golaž, da je meso razpadalo
- solata kot se šika!!!

Danes:
CELJE in razstava GROFI CELJSKI/RIM
Papcali bomo....povem jutri :D

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sreda: goveji golaž in kruhovi cmoki, elena solata, potica

Četrtek: piknik doma

Petek: zelenjavna juha, ribe po pariško, zelena solata, pire krompir

Sobota: goveja juha, kisla repa, kranjska klobasa, pire krompir

NENA58

danes: puranji trakci in krompir, vse skupaj pečeno v pečici

mali kuhar

Sreda 1. maj: piknik, partizanski golaž in še kaj......

in tole, tako malo spomina, na čase, ko je nama bilo luštno, imela sva službo in redno plačo, zdaj se pa sprašujeva, bu drug mesec sploh prišla še penzija...

Četrtek: argo juha in vse tisto, kar je ostalo od piknika

Petek:  zelenjavna juha, jurčki z jajci in regrat solata, pri nas še nič ne cveti, pozdravček vsem

babka1951

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti