rrr, pri sosedovih ![]()
Jajca sem dobila v dar, so od srečnih ![]()
lp![]()
rrr, pri sosedovih ![]()
Jajca sem dobila v dar, so od srečnih ![]()
lp![]()
Nekatere ali nekateri ste tako zelo bio naravnani, da boste ves plevel po polju opleli? Regrat, koprive in podobno je včasih veljalo za plevel!![]()
Pa saj imam tudi jaz zelo rada regratovo solato, tudi špinačo iz kopriv sem že skuhala in je bila dobra. Malo karikirano sem hotela poudariti, da so zadnje čase moderne jedi, nad katerimi so se nekateri še pred par leti zmrdovali. Da je to hrana za reveže, tega pa pri nas že ne bomo jedli! ![]()
Katrca11
| Katrca11 je napisal/a: |
Pa saj imam tudi jaz zelo rada regratovo solato, tudi špinačo iz kopriv sem že skuhala in je bila dobra. Malo karikirano sem hotela poudariti, da so zadnje čase moderne jedi, nad katerimi so se nekateri še pred par leti zmrdovali. Da je to hrana za reveže, tega pa pri nas že ne bomo jedli! |
Hm, pri nas smo od vedno jedli špinačo iz kopriv, pa mlado meliso in luštrk (vsako posebej) z jajcem, pa regratovo solato, ne šele zdaj, ko je to moderno. Tudi čemaž je že dollgo na jedliniku, pa še kaj.
Danes pri nas nismo kuhali. ![]()
Pri nas danes tudi nismo kuhali. Sva bila na pici.
Včeraj doma žar.
Začetek tedna sem malo štrajkala, je bilo za vikend preveč. V ponedeljek beluši, korenje, polenta (vse samo kuhano)- Torek pire in špinača.
Danes: juha iz koromača in korenja, pohane šnite z sirupom
Juha, piščančji ražnjiči, njoki, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Spremeba plana in ogled ŽIČKE KARTUZIJE.
Papcali doma in to BOOOOŽANSKO:
- Domači kruhovi cmoki (delal pod maminim vodstvom. Seveda slanina ni manjkala!!)
- puranji slaaaaasten golaž, da je meso razpadalo
- solata kot se šika!!!
Danes:
CELJE in razstava GROFI CELJSKI/RIM
Papcali bomo....povem jutri :D
Sreda: goveji golaž in kruhovi cmoki, elena solata, potica
Četrtek: piknik doma
Petek: zelenjavna juha, ribe po pariško, zelena solata, pire krompir
Sobota: goveja juha, kisla repa, kranjska klobasa, pire krompir
NENA58danes: puranji trakci in krompir, vse skupaj pečeno v pečici
mali kuharSreda 1. maj: piknik, partizanski golaž in še kaj......
in tole, tako malo spomina, na čase, ko je nama bilo luštno, imela sva službo in redno plačo, zdaj se pa sprašujeva, bu drug mesec sploh prišla še penzija...
Četrtek: argo juha in vse tisto, kar je ostalo od piknika
Petek: zelenjavna juha, jurčki z jajci in regrat solata, pri nas še nič ne cveti, pozdravček vsem ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hrustljava piščančja cezarjeva solata s polento

Goveja juha z valjanimi rezanci