Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

E, moj MBrando, še kamen bi se razklal na dvoje na troje... ob takih lepih besedah          

Draga Dragička, ob takšnem kosilu pa še VALENTINČKI odvržejo svoje LOKE in se spravijo za mizo. A veste, kakšne lušte ste mi sedaj naredili. Saj veste; RIZI BIZI je moja OMILJEEEEEEEEEEENA papica, ko pa preberem goveja juhica in puran, pa ostali svet ne obstaja več. Pesa....PESA...joj. Ena naaajbolj einfoh solat in meni ENA NAJBOLJŠIH!! Sploh ko sem imel še domačo. Tole trgovinsko si priredim, ker mi je presladka. Dodam vodo, dokisam.
Kako pa se naredi tale kaprova omaka, ako smem vprašat? Ker sploh mesek ni podoben puranu, ampak zgleda tako lepo kot raca na sečuanski način

Pese imam še nekaj kozarcev moje, pri meni se pa prireja tako, da jo razkisamo, ker nam je malček prekisla. 

Omaka iz kaper:

Maščobi, kjer se je pekla pečenka sem dodala košček masla. Ko se je raztopil, sem na hitro prepražila 4-5 režnja česna, dodala dve veliki žlici kaper, žlico nasekljanega peteršilja. To se pražilo par minut, potem sem podlila s curkom belega vina. 

Poskušaj, dobro je.

Pozdravček!

RIMLJANKA SI MOGOČE SLAVISTKA'

majeron

Rižota z jurčki,zelena solata.

polarbear

JUTRI  GOBOVA JUHA  IN AJDOVI ŽGANCI.BO UREDU RIMLJANKA.

majeron

majerno, ne bo se uredu. Ker zdej pa kricis.  

Lazje se bere ce so locila (kot tudi sumniki ) velike crke pa na netu res pomenijo kricanje.

Pri nas danes korenckova juha, segedin golaz in krompir v kosih, domac kruh.

"Stressed is desserts spelled backwards!"

Sporočilo je spremenil(a) rebecca dne 07. 2013 21:00

[citat=--majeron--]

pri nas jutri za kosilo goveja juha tenstan krompir dunajci regrat in pa jabolčni zavitek ne dokolčan ker mije crknila spodnja širala. pa lep danvsem skupaj prave face ste mi ko vas berem. se fotke obvladam  pa sem z vami .mejte čauči
majeron[/citat

Pozdravljena majeron in dobrodošla, s fotkami, ali brez njih si že z nami, bodi pogumna, naj te kritike ne spodnesejo, začetniki si moramo izboriti tukaj svoj prostor, POGUMNO STOPAJ NAPREJ 

babka1951

Danes: goveja juha z ribano kašo, česnovi zreski, skutni štruklji, solata, rdeča kapica

breskva

Hvala babkka ti ne veš kok se trudim.

majeron

majeron, z veseljem bi brali tvoje jedilnike, če bi nam olajšala delo z vejicami in velikimi začetnicami.

Danes: zadeti od sonca (ena rumena, zaprašena, že skoraj pozabljena reč) smo jedli še vroče buhteljne z olivami, al kako bi se temu reklo iz vsestranskega testa, pečene in v olje vložene bučke in sirni mlečni namaz

lp

mzm

Mater si smotan.

majeron

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti