Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

babka1951 je napisal/a:

MBrando, ti kar piši, jaz te rada berem imam občutek, da si zelo skromen, pozitiven in vsega spoštovanja vreden fant, naj ti kritike ne vzamejo poguma 

Midva sva danes jedla goveji zrezek v zelenjavni omaki, pire krompir in veliko skledo mešane solate

babka1951

Nežen preklon in klobuk dol. V stilu ĐENKLMENOV na koncu 19ega stoletja
Za takšno pisanje in pozitivizem pa se vedno znova rad potrudim. Ah pa kaj bi. Pač rad pišem. Komu ni, pač ne bo prebral a ne 

Skratka. Vikend je bil/bo pester. Tako kulinarično, kot klepetljavo kot tudi družabno/bralno/filmski. Ni da ni, bi rekla mladina...tota naša današnja mladina ja.

Petek:
Kljub lepo splaniranem jedilniku v čet. okoli ješprena in drugih sestavin je na koncu prišlo do totalnega mešanja. V čet. tik pred odhodom pride moja ZLATA soseda g. Sonja, me ulovi na odhodu z tremi vrečkami smetmi in me že preseneti z dvema svežima/toplima gratiniranima skutinima palačinkama z orehi. 
Oherje...jaz pa sit od kosila. Hja nič, nov jedilnik že v glavi, ZAHVALE in POLJUBČKI ter vrnitev krožnika z mojimi velikonočnimi sladicami je poglihal DAJ/DAM okoliščine 

- Skleda solate " IZ VSEH VETROV" 
- Gratinirani skutini palačinki. Posipan iz cimeta/popraženega sezama in grobega maka
- Domač svež jabolčni kompot. Ohne cuker, ofkors!

Sledilo hitra akcija do knjižnice. Nabava knjig/revij. Nato pa gasaa pakirat domov. Napovedovalo se je 2 dni razvajanja in obratno pri starših na Tinju. Pa tudi TETKO SKUTO je bilo treba nabavit

Sobota:
Pod mamino taktirko in njenim preizkušanjem (navdušenjem nad) Rudolfovih stvaritev smo jedli nekakšno:
 (Mamka Bršljanka in moja MAMAN bi lahko odprli skupno ANG/NIZ. restavracijo. Obedve cumprata po tema vsem nam simpatičnima pubecema. Obedve bolj kot ne uspešno izpeljeta projekt in obedve sta über FEŠ)

- "ARABSKO" naloženko ( v pekaču zložiš po sledečem vrstnem redu; pire krompir, endivjo, puranje meso v trakovih, sir, rdečo čebulo in potreseš z drobtinicami. Zapečeš v roru)
- Najboljšo juho od lanske sezone. JUHA Z STROČJIM FIŽOLOM!!!! Hjooo, kako sem ga pogrešal!
- Soljat

Nabava TETKE SKUTE in DOMAČEGA MLEKA, nato pa so že prišli sosedi (moji oficialni vozniki ) čemur je sledila čajanka: 
Domača PEHTRANOVA in MAKOVA POTICA (prišparana prav njima na čast. Da sprobata in ocenita.) ter čaj/kavica.
Za mene nič....

Nedelja:
Nekaj izpod dobrih/marljivih rok moje maman v kombinaciji z mojim umetniškim dodatkom.

- Ješprenj (skuhan že v petek)
- Mesni flajšlaberli (hvala mama. V petek ekstra spekla 6 kosov, kateri so lepo romali v zamrzovalnik. Ahhh, kot bi čaral. Samo pogrejem in že jem NJAM NJAM. Nobenega odvečnega dela, mazanja posode itd )
- omaka iz domačih posušenih gobic + razna zelenjava
- soljat " IZ VSEH VETROV"

Zvečer pa sladica: Skuta s cimetom + košček borovničevega peciva + šalca čaja!

EŽOJ: Same perfekcije iz shrambe HRANA NAŠE/VAŠE MLADOSTI. Pohanooooo pišče. OLALA. Zraven pa sem vedno dobil RIZI BIZI. Še sedaj meni nekaj POSEBNEGA

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 07. 2013 07:16

kvačkarica je napisal/a:

Te občudujem, oprosti, če sem te užalila, nisem hotela. Si pa mogoče lahko vesel, da si tako blizu trgovin doma.Če imaš kolo in čas lahko tudi greš po trgovinah in izbereš cenejše stvari. Sicer pa ne vem zakaj bi se sramoval, da kupuješ stvari pred iztekom roka, kaj je pa to takega, misliš, da jih ostali ne! Ampak pri nas si te stvari trgovke same med sabo porazdelijo.......Do prve trgovine imam 3km pa še ta je med ne najcenejšimi. Da ne omenjam, določenih stvari-drage kot žafran.Na srečo pridelamo ogromno doma, pa klub temu je treba v trgovino.....MBradnon, oprosti, ampak mislim, da me nisi vzel kot žalitevDanes; smetanova gobova juha, pražen fižol na ocvirkih, jabolšni kompot

kvačkarica

Nikakor užaljen. Super napisano in povedano. Ja imam kolo in čas. Ko bo pa služba bom pa drugače skombiniral. Iskrenost in imeti jajca da se človeku je to, kar mi je pomembno in tako sem sila vesel če kdo napiše tako kritiko kot hvalo.
Še enkrat HVALA za napisano in NAJ BO TALE NEDELJA kulinarično sladka, družinska ter polna dobrot. Pa četudi je na mizi hrenovka in špinača. Dokler je delano z ljubeznijo...

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Danes; nisem si še na jasnem, morda pečeni njoki z mesno polivko, solata, ali pa goveji golaž, polenta.....

Jutri; odvisno, kaj bo tašča ven vzela iz zmrzovalnika, namreč delam popoldan

kvačkarica

majeron je napisal/a:

pri nas jutri za kosilo goveja juha tenstan krompir dunajci regrat in pa jabolčni zavitek ne dokolčan ker mije crknila spodnja širala. pa lep danvsem skupaj prave face ste mi ko vas berem. se fotke obvladam  pa sem z vami .mejte čauči

Manjkta ti še, poleg obvladanja nalaganja fotografij, uporaba velikih začetnic in ličil.

Zaroštan močnik je pa tak, da del usukančkov prepražiš na maščobi, da porumenijo, zaliješ z jušno osnovo/vodo, soliš, dodaš, ko zavre,m nepopražene usukance in skuhaš do konca. Morda ostati juhasto, a ne preredko. Morda malo popraš in, če si uporabila le vodo, dodaš kakšno začimbo po okusu.

rimljanka

Danes: goveja juha,pečen piščanec in svinjina,krompir,mešana solata(regrat,radič,endivija) za sladico, biskvit ki nikoli ne pade dol ,namazan z marmelado in kislo smetano( proba,mešanje dveh okusov).

Milži

MBrandon, hvala, da nisi zameril, sem žal ena izmed direktnih ljudi in brez dlake na jeziku. Te pa kot moškega občudujem....marsikateri ženski bi lahko bil za vzgled. Zato pa glavo pokonci, ne obupat....če ti lahko kakorkoli pomagam povej na ZS. LP

kvačkarica

Prejšni teden sem se držala načela brez mesa, ker je bilo za veliko noč vsega preveč. Zato so bile na jedilniku naslednje jedi:

- rižev narastek

- testenine s skuto in zelenjavo

- tortelini z bučkami 

- ajdova kaša z zelenjavo

- regrad v solati

- stročji fižol v solati

Danes pa kuha tašča, meso bo :)

testeninca

včeraj:kostna juha z vlivanci, kr. svaljki z jurčkovo omako, popoldne buhteljni z marmelado

danes (verjetno): juha z grisovimi knedlčki, rižota s pišč. medaljoni, rdeča pesa, rolada z mermelado

majaos

Rimljanka ,se je treba po novem ličiti,preden tukaj kaj napišeš

Nedelja..Puranji zrezki v naravni omaki,pire krompir,zelje v solati,skutino pecivo za požrešne sosede....

lp goga

gogad je napisal/a:

Rimljanka ,se je treba po novem ličiti,preden tukaj kaj napišeš

Nedelja..Puranji zrezki v naravni omaki,pire krompir,zelje v solati,skutino pecivo za požrešne sosede....

Na ličila pa še nisem pomislila

Pita izgleda božansko...

lp goga

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti