| babka1951 je napisal/a: |
MBrando, ti kar piši, jaz te rada berem Midva sva danes jedla goveji zrezek v zelenjavni omaki, pire krompir in veliko skledo mešane solate
babka1951 |
Nežen preklon in klobuk dol. V stilu ĐENKLMENOV na koncu 19ega stoletja
Za takšno pisanje in pozitivizem pa se vedno znova rad potrudim. Ah pa kaj bi. Pač rad pišem. Komu ni, pač ne bo prebral a ne
Skratka. Vikend je bil/bo pester. Tako kulinarično, kot klepetljavo kot tudi družabno/bralno/filmski. Ni da ni, bi rekla mladina...tota naša današnja mladina ja.
Petek:
Kljub lepo splaniranem jedilniku v čet. okoli ješprena in drugih sestavin je na koncu prišlo do totalnega mešanja. V čet. tik pred odhodom pride moja ZLATA soseda g. Sonja, me ulovi na odhodu z tremi vrečkami smetmi in me že preseneti z dvema svežima/toplima gratiniranima skutinima palačinkama z orehi.
Oherje...jaz pa sit od kosila. Hja nič, nov jedilnik že v glavi, ZAHVALE in POLJUBČKI ter vrnitev krožnika z mojimi velikonočnimi sladicami je poglihal DAJ/DAM okoliščine
- Skleda solate " IZ VSEH VETROV"
- Gratinirani skutini palačinki. Posipan iz cimeta/popraženega sezama in grobega maka
- Domač svež jabolčni kompot. Ohne cuker, ofkors!
Sledilo hitra akcija do knjižnice. Nabava knjig/revij. Nato pa gasaa pakirat domov. Napovedovalo se je 2 dni razvajanja in obratno pri starših na Tinju. Pa tudi TETKO SKUTO je bilo treba nabavit
Sobota:
Pod mamino taktirko in njenim preizkušanjem (navdušenjem nad) Rudolfovih stvaritev smo jedli nekakšno:
(Mamka Bršljanka in moja MAMAN bi lahko odprli skupno ANG/NIZ. restavracijo. Obedve cumprata po tema vsem nam simpatičnima pubecema. Obedve bolj kot ne uspešno izpeljeta projekt in obedve sta über FEŠ
- "ARABSKO" naloženko ( v pekaču zložiš po sledečem vrstnem redu; pire krompir, endivjo, puranje meso v trakovih, sir, rdečo čebulo in potreseš z drobtinicami. Zapečeš v roru)
- Najboljšo juho od lanske sezone. JUHA Z STROČJIM FIŽOLOM!!!! Hjooo, kako sem ga pogrešal!
- Soljat
Nabava TETKE SKUTE in DOMAČEGA MLEKA, nato pa so že prišli sosedi (moji oficialni vozniki
Domača PEHTRANOVA in MAKOVA POTICA (prišparana prav njima na čast. Da sprobata in ocenita.
Za mene nič....
Nedelja:
Nekaj izpod dobrih/marljivih rok moje maman v kombinaciji z mojim umetniškim dodatkom.
- Ješprenj (skuhan že v petek)
- Mesni flajšlaberli (hvala mama. V petek ekstra spekla 6 kosov, kateri so lepo romali v zamrzovalnik. Ahhh, kot bi čaral. Samo pogrejem in že jem NJAM NJAM. Nobenega odvečnega dela, mazanja posode itd
- omaka iz domačih posušenih gobic + razna zelenjava
- soljat " IZ VSEH VETROV"
Zvečer pa sladica: Skuta s cimetom + košček borovničevega peciva + šalca čaja!
EŽOJ: Same perfekcije iz shrambe HRANA NAŠE/VAŠE MLADOSTI. Pohanooooo pišče. OLALA. Zraven pa sem vedno dobil RIZI BIZI. Še sedaj meni nekaj POSEBNEGA![]()
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---