Danes :sv. pečenka,zelje,krompir v kosih.
Milži
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem
Danes :sv. pečenka,zelje,krompir v kosih.
MilžiVrtejbenka, vsa pohvala tvojemu možu. Jaz imam pa rada žolco, škoda, da ne morem priti na zabavo.![]()
Ežoj je po videzu sodeč naredil krompirjeve zrezke, izgledajo super. Ja, kaj je z mano, meni je vse dobro. Tole vreme je pa krivo, da ...
Sem danes skuhala polento, jo zabelila s pred kratkim narejenimi ocvirki in veliko skledo (zelenega, grenkega) radiča z enim krompirčkom. Bolje kot kraljevo kosilo pri Betki.![]()
Mož pe kurje bederce in malo radiča. On ima sladko življenje, pa ne mara grenkega radiča, žal.![]()
![]()
Danes: blitva s krompirjem in jajci, pečene orede, solata
Danes tortilje z piščancem in zelenjavo,
jutri pa krompirjevi njoki z feta omako in blanširan brokoli.
Lp
ursiii| Balenka je napisal/a: |
Danes "rahlo kosilo", ostanki od včerajšnje večerje: "bela župa" in zaroštan močnik za "zbirčna metkota".
|
verjamem, da je dobro, ampak tud sanja se mi ne, kaj je to "bela župa" ter "zaroštan močnik"
. nikakor ni kritika, ampak pri ostalih vsaj približno vem, kaj so jedli, tole mi je pa čisto tuje. ![]()
ali gdo ve kako se naredi mlečni močnik'.
majeronČe se ne motim, je to po slovesko osukan močnik! Mi rečemo temu ;mlečni forfili;! V moko dodaš razžvrkljano jajce, malo soliš in z vilicami razmešaš. Malo še razdrobiš z prsti. Dobiš takšne osukance, preostalo moko pa preseješ. Tole pa zakuhaš v mleko, lahko tudi v juho!
kvačkaricaDanes bo grenadirmarš,solata iz regrada radiča in motovilca.
Rižev narastek z jabolki in skuto.
polarbearhvala vam kvačkarica.
majeronDanes bo šel v juho zadnji jurček iz skrinje (250 g). Zraven bo pijani zdrobov narastek (tisti, ki ga na koncu poliješ z vrelim mlekom in rumom) in kompot iz jabolk in suhih sliv.
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem

Zmagovalni bananin kruh