Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes :sv. pečenka,zelje,krompir v kosih.

Milži

Vrtejbenka, vsa pohvala tvojemu možu. Jaz imam pa rada žolco, škoda, da ne morem priti na zabavo.

Ežoj je po videzu sodeč naredil krompirjeve zrezke, izgledajo super. Ja, kaj je z mano, meni je vse dobro. Tole vreme je pa krivo, da ...

Sem danes skuhala polento, jo zabelila s pred kratkim narejenimi ocvirki in veliko skledo (zelenega, grenkega) radiča z enim krompirčkom. Bolje kot kraljevo kosilo pri Betki.

Mož pe kurje bederce in malo radiča. On ima sladko življenje, pa ne mara grenkega radiča, žal.

naor

Danes: blitva s krompirjem in jajci, pečene orede, solata

breskva

Danes tortilje z piščancem in zelenjavo,

jutri pa krompirjevi njoki z feta omako in blanširan brokoli.

Lp

ursiii

Balenka je napisal/a:

Danes "rahlo kosilo", ostanki od včerajšnje večerje: "bela župa" in zaroštan močnik za "zbirčna metkota".

Balenka

verjamem, da je dobro, ampak tud sanja se mi ne, kaj je to "bela župa" ter "zaroštan močnik" . nikakor ni kritika, ampak pri ostalih vsaj približno vem, kaj so jedli, tole mi je pa čisto tuje.

Mamka Bršljanka

ali gdo ve kako se naredi mlečni močnik'.

majeron

Če se ne motim, je to po slovesko osukan močnik! Mi rečemo temu ;mlečni forfili;! V moko dodaš razžvrkljano jajce, malo soliš in z vilicami razmešaš. Malo še razdrobiš z prsti. Dobiš takšne osukance, preostalo moko pa preseješ. Tole pa zakuhaš v mleko, lahko tudi v juho!

kvačkarica

Danes bo grenadirmarš,solata iz regrada radiča in motovilca.

Rižev narastek z jabolki in skuto.

polarbear

hvala vam kvačkarica.

majeron

Danes bo šel v juho zadnji jurček iz skrinje (250 g). Zraven bo pijani zdrobov narastek (tisti, ki ga na koncu poliješ z vrelim mlekom in rumom) in kompot iz jabolk in suhih sliv.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti