Danes bo piščančji žur, pire krompir in zelenjava. Za sladičko pa prekmurska gibanica v kozarcu....recept sem poslala v bazo!![]()
Razmišljam da bi jutri še zadnjič skočila na smučanje na Vogel....potem pa res dovolj za to sezono ![]()
ANJA
Danes bo piščančji žur, pire krompir in zelenjava. Za sladičko pa prekmurska gibanica v kozarcu....recept sem poslala v bazo!![]()
Razmišljam da bi jutri še zadnjič skočila na smučanje na Vogel....potem pa res dovolj za to sezono ![]()
ANJA
SOBOTA:
Rusko zelje s klobaso 
in suhimi rebri:
Pozdravček!
SOBOTA:
goveja juha z domačimi rezanci, pražen krompir z govedino in hren z jabolko, ter solata iz motovilca.
Migla
Včeraj je bil zelenjavni zavitek in motovilec,
danes pa domača pica!
tanjajDanes zame dušene bučke, pire krompir, jajce na oko. Za ostale pire krompir in pražena jetrca, za vse pa še kislo zelje s česnom in bučnim oljem.
msegovGoveja juha z vlivanci, pražen krompir, piščančji in svinjski zrezek po pariško, berivka.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Miška ( naor ), tist je špecialiteta naše vasi ali celega kraja, jedi se reče krompirjav funšterc, ni riža noter, nariban krompir, drobno sesekljana čebula, jajce in moka, od začimb ( jaz devam ) sol in poper ( naj kdo poskusi tudi cimet, verketn bi pasalo
) in petršilj ( včeraj ne ).
Danes:
Torej, restan krompir, brstični ohrovt in pohano piščančje bedro, zakamuflirano, da se ne prepozna. Pa kako se prav reče: izkoščičeno, izkoščeno, auslezano, kot vsi rečejo, sigurn ni prav
miška, hvala, da si podprla mojo razlago prepovedi sladkega, kot je videti s fotografije, za danes in jutri nabavil kremšnite.
]
ežoj
Majeron, tole mi je ostalo za vedno v spominu. V šoli pri uri prakse, katero nas je učil pokojni g.Janez Štrukelj, smo delali osukani močnik. Nakar mu jaz povem, da če bi on povedal, da naj naredim ;forfile;, bi jaz vedela kaj hoče. Sem pa ostala pol Forfil......! Sem pa še preverila, če prav mislim v zvezku iz SŠ!
Denes; zrezki v gobovi omaki, testenine, makova potica
kvačkaricaEžoj, nisem vedla, da je to funšterc, mi delamo enako samo brez cimeta![]()
in rečemo krompirjev zrezek. Isto sr...., drugo pakovanje, a ne? Ampak dobro.
Danes spet vsak po svoje za skupno mizo: mož meso in fižol v solati, jaz radič, tenstan krompir, gor pa jajček na oko. Že cel teden sem razmišljala, da bom to, pa sem si danes željo izpolnila.![]()
![]()
Danes: pečeni njoki, solata, bananino-čokoladni mehki keksi, čajno pecivo, ![]()
breskva
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jagodni semifreddo

Tortilje s pivsko omako iz čokolade