Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes bo piščančji žur, pire krompir in zelenjava. Za sladičko pa prekmurska gibanica v kozarcu....recept sem poslala v bazo!

Razmišljam da bi jutri še zadnjič skočila na smučanje na Vogel....potem pa res dovolj za to sezono 

ANJA

SOBOTA: 

Rusko zelje s klobaso   

in suhimi rebri:

Pozdravček!

SOBOTA:

goveja juha z domačimi rezanci, pražen krompir z govedino in hren z jabolko, ter solata iz motovilca.

Migla

Včeraj je bil zelenjavni zavitek in motovilec,

danes pa domača pica!

tanjaj

Danes zame dušene bučke, pire krompir, jajce na oko. Za ostale pire krompir in pražena jetrca, za vse pa še kislo zelje s česnom in  bučnim oljem.

msegov

Goveja juha z vlivanci, pražen krompir, piščančji in svinjski zrezek po pariško, berivka.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Miška ( naor ), tist je špecialiteta naše vasi ali celega kraja, jedi se reče krompirjav funšterc, ni riža noter, nariban krompir, drobno sesekljana čebula, jajce in moka, od začimb ( jaz devam ) sol in poper ( naj kdo poskusi tudi cimet, verketn bi pasalo ) in petršilj ( včeraj ne ).

Danes:

Torej, restan krompir, brstični ohrovt in pohano piščančje bedro, zakamuflirano, da se ne prepozna. Pa kako se prav reče: izkoščičeno, izkoščeno, auslezano, kot vsi rečejo, sigurn ni prav

miška, hvala, da si podprla mojo razlago prepovedi sladkega, kot je videti s fotografije, za danes in jutri nabavil kremšnite.

]

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 06. 2013 16:51

Majeron, tole mi je ostalo za  vedno v spominu. V šoli pri uri prakse, katero nas je učil pokojni g.Janez Štrukelj, smo delali osukani močnik. Nakar mu jaz povem, da če bi on povedal, da naj naredim ;forfile;, bi jaz vedela kaj hoče. Sem pa ostala pol Forfil......! Sem pa še preverila, če prav mislim v zvezku iz SŠ!

Denes; zrezki v gobovi omaki, testenine, makova potica

kvačkarica

Ežoj, nisem vedla, da je to funšterc, mi delamo enako samo brez cimeta  in rečemo krompirjev zrezek. Isto sr...., drugo pakovanje, a ne? Ampak dobro.

Danes spet vsak po svoje za skupno mizo: mož meso in fižol v solati, jaz radič, tenstan krompir, gor pa jajček na oko. Že cel teden sem razmišljala, da bom to, pa sem si danes željo izpolnila.

naor

Danes: pečeni njoki, solata,  bananino-čokoladni mehki keksi, čajno pecivo, 

breskva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti