Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes čufti v paradižnikovi omaki, pire krompir, zelena solata

Zame spomladanski zvitki z sladko čilijevo omako

Na čemaž bo pa treba še počakt, je čisto majhen.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Bezi, prosim, kak delaš to tvojo zelenjavno juho z čemažem in bučnim oljem, ali je v bazi?

kvačkarica

ČETRTEK:

Puranje-zelenjavna omaka,  

svedrčki (posuto s parmezanom),

motovilec/radič s čičeriko

Pozdravček!

Kvačkarica, mislim, da ta juha ni v bazi (morda kakšna podobna). Je pa to zelo zelo preprosta varianta. Količine dodajaš po želji.

Zelenjavo (čebula, korenje, gomoljna zelena, peteršiljeva korenina in zelenje, krompir - vsega približno po enakih delih) prepražim na maslu ali olivnem olju. Minimalno solim, malo podušim in dodam zelenjavno osnovo (pri meni je to kar topla voda, v kateri je raztopljeno par žličk domače vegete). Malo pokuham, dodam malo mleka (lahko tudo ovseno ali riževo mleko, ali kisla smetana ali sladka...) in zavrem. Obdelam s paličnjakom, če je potrebno solim, popram, dodam čemaž, narezan na tanke trakove (ali nekaj žlic čemaža v olivnem olju, takrat ko ni svežega) in še enkrat na hitro prevrem. Ko je juha na krožniku, zamešam noter žlico bučnega olja.

bezi

Pri nas pa danes kmečka repa in krompirjevi žganci,

fajn zabeljeni z ocvirki.

irena66

DANES:

KOSILCE za prsteke polizat!

- Integralni riž ( meni sila dober, le čas si je treba vzet, saj se kuha cirka 45min. A ravno prav, da vmes pripravim solato, omako, popečem meso in še kaj!)
- Omaka z rdečo,rumeno,zeleno papriko, bučkami, jajčevci, domačimi posušenimi gobicami, korenčkom ter različnimi začimbami
- Zadnji kos slassssssssstne kuhane krače od nedelje. No more krača, no more smrk.
- Popečeni sveži šampinjoni in cvetača na ponvi skupaj s kračo. Lastna mast krače je lepo prispevala k skorji na zelenjavi in omogočila da nisem rabil olja več kot ga takšno kosilo pač zahteva. WIIIIII
- UNITED COLORS OF BENETTON oz. SOLJAT IZ VSEH VETROV ( več zelenjave imaš več veljaš )

Ekola. NJAAAAAAAM od kosila ampak edino kar me žalosti, ker en žrtev pa le je.
No more MUSTARD!!!!! grrr. Jutri v nabavo.
Obožujem namreč gorčico, katero posebej mažem na popraženo meso/zelenjavo kot dodatni užitek. NJAAAAAAM

JUTRI: 
- Ješprenj z jurčki iz baze
- na kocke narezana konjska klobasa
- solata...

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Hvala za pohvale. Bo pa krst.

katti

torek: ni bilo kosila oz. sem obiskala H*** burger

včeraj: kremna cvetačno-brokolijeva juha (z zlatimi kroglicami za otroka oz. z curry+koreandrom+habanero za naju  - morajo se mi solzit oči, če ne, je premalo pekoče), v pečici pečen krompir z zelenjavo

danes: piščančja bedra po grško, ki se bodo pekla v pečici z ostalo zelenjavo + solata. sedaj moram samo še razmisliti, kam vtakniti čili, da bo (še bolj) veselo

Mamka Bršljanka

Bezi, nalepše hvala, zakaj pa ne bi ti to dodala v bazo? Meni se ne zdi slabo, tudi po okusu mora biti dobro....

kvačkarica

In končno je moj PC prišel iz popravila, zdaj pa upam, da bom tu v hribih kdaj pa kdaj ujela tudi internet Sonca nimava, imava pa še veliko snega, za čemaž bo treba še dolgo čakati.

MBrando, ti kar piši, jaz te rada berem imam občutek, da si zelo skromen, pozitiven in vsega spoštovanja vreden fant, naj ti kritike ne vzamejo poguma 

Midva sva danes jedla goveji zrezek v zelenjavni omaki, pire krompir in veliko skledo mešane solate

in sladkava se z zadnjimi drobtinicami prvo aprilske tortice najinih vnukov

babka1951

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti