Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

O katti,pridna..bo ohcet?

lp goga

Pasulj.

Jao, Mygrace...., ma....

začetnik

Uuu, Katti, lepo

Pri nas pa danes segedin. V teh zimskih dneh še čisto paše

MBrando: drugače nisem neka blazna oboževalka rižote, ampak se mi zdi relativno zdrava in zelo praktična, saj je hitro pripravljena in brez problema se jo pogreje (pri nas itak vsak je posebej ). Pico pa delam z belo moko (s polnozrnato še nisem nikoli ničesar delala, dlje od ržene nisem prišla), obložena je pa s šunko, gobami in sirom. Ne vem če je to american style, ampak taka mi je najljubša. Tiste z ogromno zelenjave zame sploh niso pice 

(Se strinjam, če se vam ne da, pač ni treba brati. Tudi jaz ne preberem čisto celih forumov od a do ž)

JJ

Sporočilo je spremenil(a) JanisJoplin dne 04. 2013 08:10

kvačkarica: Ah kje. Kupujem glede na akcije in "PRED IZTEKOM ROKA" ter se prav nič ne sramujem tega. Sploh ne vem koliko KVALITETNIH sirov sem tako spoznal in okusil v zadnjem letu, koliko dobrega zdravega kefirja/pinjevca/jogurta/kozjega mleka...sem spil, koliko zelenjave/sadja pojedel ter kako užival ob vedno novih vzpodbudah in prijaznega sprejema na tem forumu.
Ekonomično se mi splača ker imam vozilo na dvoje koles, avta nimam in tako si naredil krožno turo po mestu, nabavim pri vsakem malo in si takolele naredim zalogo za čez teden. Nekaj pa seveda sproti.

Ahhh, moje dame, sploh vas ne morem dovolj prehvalit in se dovoljX preklonit, da bi zadostil vašemu lepemu pa tudi kritičnemu pisanju. 
Vsak ima, kot ste rekle, svoje mnenje in je bilo napisano vzeto na znanje. 

Se opravičujem, da tako na široko in dolgo pišem a to sem le jaz in ne bi se rad spreminjal. Blog...ah ta presneti BLOG...rajši se javljam tukaj in pišem. Kulinarika je, kar me veseli. Bi pa vas razumel in naredil BLOG ako bi pisal v tej temi o aktualnem stanju na politični sceni ter o S.Koreji in kako sexy visoko dvignejo noge ko paradirajo, hihi.

Napišem kar imam v glavi, probam na drugačen način podat jedilnik, da ni vedno zgolj naštevanje 1,2,3. 
Jaz, osebno, pa res preberem vse jedilnike. JAOOO. Ampak mi je fajn. Drugi/druge pa kar HOPALA mimo pisanja in se ne obremenjujte z malenkostmi saj je življenje PRESNETO PRELEPO in VSAKA MINUTA dragocena.

Danes:
Še zadnje recikliranje...
- Solata obvezno!
- Kuhana kračica
- Priloga?!? Tu pa sem v dilemi. Testenine/kuskus/ješprenova juha/fižolova juha/riž?

GOGAD in KATTI: MMMMMMMMmmmmmmmnjaaaam, kako slastno izgleda kosilo. Tako fižolova in tiste testenineke, kakor tudi široki rezanci (edini pravi IN DOMAČI) z bučkino omako. Sveže, okusno, rahlo in zdravo.

JJ: A taka si ti. C c c. Čisto Super!! Samo da vama odgovarja in to je TOP. Si pa okoli zelenjave na pizzi povedala isto kot moja nekdanja punca. Ve LUMPICE, ve!!! 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Te občudujem, oprosti, če sem te užalila, nisem hotela. Si pa mogoče lahko vesel, da si tako blizu trgovin doma.Če imaš kolo in čas lahko tudi greš po trgovinah in izbereš cenejše stvari. Sicer pa ne vem zakaj bi se sramoval, da kupuješ stvari pred iztekom roka, kaj je pa to takega, misliš, da jih ostali ne! Ampak pri nas si te stvari trgovke same med sabo porazdelijo.......Do prve trgovine imam 3km pa še ta je med ne najcenejšimi. Da ne omenjam, določenih stvari-drage kot žafran.Na srečo pridelamo ogromno doma, pa klub temu je treba v trgovino.....MBradnon, oprosti, ampak mislim, da me nisi vzel kot žalitevDanes; smetanova gobova juha, pražen fižol na ocvirkih, jabolšni kompot

kvačkarica

Palačinke iz pz pirine moke s skuto, rozinami, jajcem in kislo smetanov pečici (to je še od včeraj ostalo),

zelenjavna kremna juha s čemažem in bučnim oljem.

bezi

Danes čufti v paradižnikovi omaki, pire krompir, zelena solata

Zame spomladanski zvitki z sladko čilijevo omako

Na čemaž bo pa treba še počakt, je čisto majhen.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Bezi, prosim, kak delaš to tvojo zelenjavno juho z čemažem in bučnim oljem, ali je v bazi?

kvačkarica

ČETRTEK:

Puranje-zelenjavna omaka,  

svedrčki (posuto s parmezanom),

motovilec/radič s čičeriko

Pozdravček!

Kvačkarica, mislim, da ta juha ni v bazi (morda kakšna podobna). Je pa to zelo zelo preprosta varianta. Količine dodajaš po želji.

Zelenjavo (čebula, korenje, gomoljna zelena, peteršiljeva korenina in zelenje, krompir - vsega približno po enakih delih) prepražim na maslu ali olivnem olju. Minimalno solim, malo podušim in dodam zelenjavno osnovo (pri meni je to kar topla voda, v kateri je raztopljeno par žličk domače vegete). Malo pokuham, dodam malo mleka (lahko tudo ovseno ali riževo mleko, ali kisla smetana ali sladka...) in zavrem. Obdelam s paličnjakom, če je potrebno solim, popram, dodam čemaž, narezan na tanke trakove (ali nekaj žlic čemaža v olivnem olju, takrat ko ni svežega) in še enkrat na hitro prevrem. Ko je juha na krožniku, zamešam noter žlico bučnega olja.

bezi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti