Pri nas bo pa danes makaronov narastek ( v stilu počistimo hladilnik) in zelena solata. Komaj čakam, tako sem že lačna....danes imam en tak lakotni dan![]()

Piščančja juha s tortelini
Pri nas bo pa danes makaronov narastek ( v stilu počistimo hladilnik) in zelena solata. Komaj čakam, tako sem že lačna....danes imam en tak lakotni dan![]()
| anja je napisal/a: |
Pri nas bo pa danes makaronov narastek ( v stilu počistimo hladilnik) in zelena solata. Komaj čakam, tako sem že lačna....danes imam en tak lakotni dan
|
| Trixi je napisal/a: |
Včeraj: mesna omaka z njoki in regrat v solati. Kako fino, da sem ga nabrala pred snegom v petek Danes: sarme, v kosih krompir MBrando, moj mož je zrasel ob hrenovkah. Kot otrok ni maral jest mesa, hrenovke pa so mu šle v slast. Še danes je njegova priljubljena jed hrenovka, kruh, paradižnikova solata ali pa kaka vložena paprika. Dostikrat mi reče, da mi ni treba zanj posebej kuhat, ker mu je dovolj hrenovka. Niso pa mu vse dobre, najbolj okusna mu je trenutno od Mir-a svinjska hrenovka. Moji hčerki in sin pa ne jedo druge kot piščančje s sirom- Njami hrenovke. So dobile celo priznanje o kvaliteti. Jaz pa hrenovk ne maram preveč. Ne kot otrok mi niso šle v slast, zdaj pa še manj. Osebno sicer mislim, da ni nič narobe če je občasno kakšna hrenovka na krožniku, tudi kvaliteta se je začela izboljševat, ampak tako dobre kot jo dela Pik Vrbovec je pri nas ni. Res tista prava hrenovka naše mladosti je bil komentar mojega moža. Kjer je volja, tam je pot. Trixi |
O super. Hvala za odgovor. Tudi sam sem v mladosti rad mazal hrenovke. Ne HOT DOGe! Te pa sem in še vedno sovražim. Edino ameriški mi teknejo. Ko sem bil v NY, sem si ga privoščil in me je vrglo na rit. Pri nas, na smučiščih še blizu H od HOT DOGa ne pridejo. Tam pa...mmmm:
Ja, občasno kakšna hrenovka je ok. Sem istega mnenja. Sem pa navdušen nad vašim možem, da je tako simpl dec in da uživa v nečem tako preprostem. Ampak čez domačo PARADIŽNIKOVO...o jaaa. NEBESA!
Jaz sem si danes privoščil 1/2 hrenovke in je bilo dovolj do naslednjega tedna. Takrat pa bo za večerjo ob skledi solate.
NJAMI ima dobre hrenovke ja. Ali pa VITAL SPAR in SLIM FIT od PP. To so vse okusne in približno okej, kar se tiče sestave.
Skratka...hvala še enkrat!
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---Danes primorska jota z štajersko mesnino in palačinke..
Pri nas danes pasulj in prekajena rebra.
lp
irenakrPri nas pa rižev narastek, včeraj pa kruhova štruca, puranji zrezek in porovo korenčkova omaka...
Za jutri grem pa forum prebirat :)
lp
testenincaDanes: široki rezanci in bela omaka (tuna iz konzerve, sir s plemenito plesnijo, kisla smetana, šilce belega vina in začimbe), motovilec z jajcem in jagode.
Jutri: pohani puranovi šnicli, pečen mlad krompir, zeljna solata. Kompot (jabolka, suhe slive).
Četrtek: sarmice ter krompirjev pire, nekateri kruh. Pa sladoled.
Petek: postrv, kuhan krompir z blitvo, sladica: peka potice, barvanje jajčk ter kuhanje šunke in želodčka.
Oooo prazniki.
danes: testenine s tuno
mali kuharPri nas včeraj ostanki nedeljske pice in sveže pečen banana bread in princeske...
danes ni bilo prilike za štedilnikom brkljat, tako da sem pojedla kos bananinega kruha in dve princeski :)
lp
illeannaDanašnja zamisel na hitro:
Narastek iz veliko pora (dodana narezana domača prekajena
, polito s skuto, s kislim mlekom, malo smetane, z jajci in s sirom, začimbe - zapečeno v pečici), skleda solate. Njamiii ... ![]()
Včeraj: zelenjavna mineštra, tortelini s kraško omako (popečeni koščki pršuta, pelati, sladka smetana)
, zelena solata, za sladico biskvit z višnjami in vanilijevim pudingom
Danes: jota, kožnice in ista sladica kot včeraj
Jutri pa naj bi bila goveja juha in tortilje (s piščančjim mesom) + solata
La_RosaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piščančja juha s tortelini

Angleški kolač