, a meni tud plačaš pijačo, ežoj? Vse razumem!
A ti kaj razložim
?
lp
mzm
, a meni tud plačaš pijačo, ežoj? Vse razumem!
A ti kaj razložim
?
lp
mzmVčeraj pa namesto PO PLANU, le po NAVDIHU! Tale moja maman in njen major ![]()
UPDATE:
Skomandiran na Tinje, sem bil pitan od drage MAMAN :
- Gobov golaž (nesel zraven, ker to se ne sme predolgo hranit. Ni špasa z gobicami!)
- Zelenjavno/mesna omleta (različna zelenjava; od cvetače, do zelene in vse vmes + mleta govedina)
- skleda hrustljave solate s feta sirom
POROČILO za včerejšno ČAJANKO:
- Domači zeliščni čaj (za vsako bolezen rožica raste)
- Zeleni čaj
- marmeladini žepki (prišparani za majorja in njegovo ženo. Moji so jih zmazali v enem večeru ob filmu. Nič več ne pustim zgoraj
)
- Zdrobovo pecivo z grobo mletimi oreščki in jabolkami ter posipano z vanilij puder cukrom. (za sebe si ga ne posipam. Tako sooooćno, rahlo. Uff ufff)---> Same pohvale...bil sem ponovno takooooo PONOSEN in SREČEN. Vsaj nekaj, kar mi gre v življenju ![]()
![]()
Danes bo bolj slavnostno kosilo, saj s fantom ob vselitvi gostiva najina brata s partnericama in malih navihancem.
Za začetek bomo nazdravili s šampanjcem, za zraven pa sem pripravila gorgonzolin namaz, katerega bom postregla ob krekerjih.
Sledi goveja juha.
Mesni del: parmezanova pečenka (piščančje meso), pohana svinjska prata, meso iz juhe.
Priloge: brokolijeva lazanja, maslen riž.
Solata: berivka s fižolom.
Sladica: panna cotta z gozdnimi sadeži, spekla pa sem tudi biskvit z višnjami in vanilijevim pudingom. ![]()
Uuul La_Rosa, tole je pa res cela pojedina! ![]()
Pri nas danes goveja juha s širokimi rezanci, pražen krompir, meso iz juhe, endivija in kitajsko zelje s fižolom, balzamičnim kisom in bučnim oljem, za sladico pa še vatikanski kruh ![]()
NEDELJA:
Goveje/piščančja juhica (od včeraj); reciklaža rižote, zelenjava v smetanovi omaki, sv.ribica nataknjena na palčke; motovilec:

Pozdravček!
Pri nas pa danes goveja juha z domačimi rezanci, pečena
rebrca, tenstan
, radič in rukola
v solati.
Za sladico pa narastek iz prosene kaše z jabolki. Super je bilo.

Nedelja...Pečen krompirček v pečici,ocvrte ribe(oslič)endivja v solati,jabolčni štrudel,ajdov kruh..
Danes: njoki in piščančji file v smetanovi omakci, solata z bučnim oljem ![]()
![]()
za sladico pa rolada :
Danes: mehiški polpeti, pečen krompir, solata, cookies iz temno moko, oreščki, suhim sadjem in čokolado
ezoj, posebej zate: pri imenu slike imas v shrambi trikotnik, ko kliknes nanj se pojavi paleta, izberes uredi
nato kliknes na spremeni velikost
rocno spremenis sirino ali visino in dobis pomanjsano sliko
za kosilo so bili pa telecji medaljoncki v slanini, dusen brokoli, njoki in solata z jajcem.
Popoldne pa ocvirkovca, ker sem vceraj cvrla ocvirke v pecici. Priporocam!
"Stressed is desserts spelled backwards!"
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Vanilijeve rolice

Metuljčkova solata z gorčičnim prelivom