Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Občasno se vam bom pridružila...včeraj nadevan paradižnik z čemaževim pestom in jajcem,zapečeno v pečici,kot priloga pa pire iz sladkega krompirja z drobnjakom.

Danes piščančji file pod kruhovo skorjo z timijanom in dušen korenček.

In še delovna fottka...

Vrtejbenka

Juha, sv. zrezki v naravni omaki, pečen krompir, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Danes file osliča, pečen krompir in kremna blitva,

jutri pa bo mesna pita in skleda mešane solate. Potem pa v lov za popčnikom za večerjo, ko ga že vsi tako pridno berete in delate skomine  !

Lp

ursiii

Danes: polpete iz mletega mesa, ponfri in rdeča pesa, ni pa bilo časa slikat, ker je bila lahkota prehuda, fotoaparat pa ni bil pri roki :)))

MBrando saj špecle načeloma delam sama, ampak mi je znanka te tako hvalila, da sem morala poskusit :)))

Lečo pa kuham sama in se zelo izogibam konzerv ter jih nagonsko odklanjam. Kaj češ, stara šola pač .

irenakr

torek: goveja juha, matevž, repa, krvavice in kompot

sreda: štruklji v juhi

četrtek: sarma in faširani šniclji ter solata

Balenka

ežoj je napisal/a:

@babka: kot je rimljanka že povedala: jetrca zavita v pečko.

Danes:

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 21. 2013 18:21

O kvaliteti, okusu in LUŠTIH , raje ne bi, ker se mi še ob tem vsej tej KRALJEVI pojedini zmeša , a vprašam se zakaj, pri mej dun, se noben ni poklonil VRNITVI gospoda (ali so gospa?) žabca!! Sploh sedaj, ko potega po Slo. akcija za žabice ter njihov uspešen prehod čez cesto. Plemenito...kot vsako leto!

Vaš zelenjavni krožnik pa mi je ena TAKŠNA DOBRA IDEJA. Nič kompliciranja ampak samo uživanje. Kiselkast okus in hrskavost samo zaokroži simfonijo hrustanja krompirčka in se okusi se perfektno podajo k pečeni bremzi.
A to imate skuto na rdeči pesi, g. Ežoj? 

JanisJoplin je napisal/a:

Včeraj rižota in kitajsko zelje s fižolom, danes špageti z mesno/zelenjavno omako, kitajsko zelje, endivija in fižol:

(Uf, bo treba prt zamenjat)

JJ

PRT ŽE MORDA, sestavine ter okusnost obrokov pa nikakor ne. Vse premalo je dobre stare domače kuharije v naših domovih. Tekoči dušik SUX, POZDRAVLJAM MAKARON FLAJŠ in RIŽOTE v vseh njenih okusih in sestavinah. 
BRAVO JJ 
A veš da mi z solato, aber immer, pričaraš čase z mojo nono...Majkemi, bom kmalu spet naredil eno takšno

DANES: 
(Upam da ostaja to v planu. Mamo imam na obisku in hladilnik se ponovno šibi , jaz pa v gromozanskem zaostanku z vso zelenjavo, repo, kislim zeljem, vampi. Hjooo, se očitno boji da ima fant študentski hladilnik )
- Gobova omaka iz trisa gobic
- Polenta (meni takooooo ljuba)
- Podušena cvetača/brokoli
- Solata (rukola, glavnata, paradižnik...)

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 22. 2013 06:15

Evo odločitev najmlajšega, ki mi je pomagal zamesiti testo - domača pizza

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Juha, popečen losos, pečen krompir z zelenjavo, solata.

@mišzmoke: ma pečka se ( menda ) reče tisti " mreži " v katero je zavita mrežna pečenka.

Mene danes kapitalizam neki pritisnil, mi ne pusti dihat, pa ni bilo časa za pripravljanje česarkoli:

ežoj

Pri nas pa včasih na piknikih delamo t.i. haloške lignje. V bistvu pa so to piščančja jetrca ovita z rezino slanine in popečena na žaru. 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti