Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

danes: rižota s tuno, zelena solata z jajci

mali kuhar

@pirnica: kaj ti je to " krpice iz krompirjevega testa z marelično omako ", meni se sliši imenitno. Povej kakšno besedo več.

@Trixi: Nisi bila dovolj pozorna, vse je že staro pri meni, recimo, tist " krožnik " je na strani 2648, pa še kje, nož za ribo tudi mora bit kje.

Danes:

matr, a se dobi kje uno kvalitetno vino v kartonskih buteljkah po 1,5l? Jaz ga nikjer ne dobim, pa se moram matrat s raznimi brozgami ( pa sem ( skor ) rekonvalescent ).

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 16. 2013 14:43

Danes goveja juha z rezanci, donača pica, kislo zelje. Šele zdaj vidim, da je malo čudna kombinacija ... Ampak je kar nekako pasalo skupaj.

Propravila sem tudi kinder pingvin, vendar je za po jutrišnjem kosilu.

msegov

SOBOTA:

Kostna juhica z domačimi rezanci; mesna štruca z jajcem in semeni, zapečena zelenjava, krompir s sezamom; zelena solata:

Pozdravček!

Danes: zelenjavna rižota, pečen piščanec, solata

breskva

četrtek: tortilije po fantaziji moje hčere, za "zbirčno metko" pa kremenatlček

petek: jaz sendvič nekje v naši prestolnici, moji doma tudi sendvičeza našo mizo,

danes: kosilo na hitro ala akcija "praznimo zmrzovalnik", ričet in zrezek v omaki (kaj je kdo pa že skoraj ni treba več ugibati)

Balenka

Juha, rižota z morskimi sadeži, zelena solata z rdečim radičem.

mojezlato

Danes na izi ker je bil lep dan za zunaj "brkljat" :)

špinača, pečena jajčka in toast

testeninca

Včeraj: jaz piščančjo ragu juho po receptu iz leta 1903. Presenetljivo in zelo zelo dobro. Bo postalo stalnica v mojem izboru. Jaz sem samo dodala poleg cvetače še grah in koren. Ostali pizzo.

Danes pečem kruh, pecivo imam tudi že pripravljeno. Malo se mi je sicer ponesrečilo, sem dodala premalo želatine v malininov/smetanov nadev za rolado. Jo bomo pa iz šalčk jedli.

Menuja za glavno jed pa še nimam. Še brskam med idejami. Se bo že kaj našlo.

pirnica

Včeraj smo imeli svinjska jetrca v smetanovi omaki, krompir v kosih in "uštukano" solato (endivija, zelje in krompir), danes pa bo goveja juha s širokimi rezanci, pečen svinjski vrat, pražen krompir in "še bolj uštukana" solata (endivija, zelje, kitajsko zelje in fižol).

Zelo rada bi naredila kakšno sladico, samo kaj, ko jo je potem treba pojesti  mogoče naslednji vikend

JJ

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti