Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Wiiiiiiiiiiiii, kako pa sem danes vesel in ponosen nase. Kar sam sem si podaril leseno kuhalnico!!

Končno mi tudi kosila gredo od rok tako, kot moja ljubezen; PECIVA.
Ponosen nase...saj to si lahko občasno privoščimo a ne?

DANES: 
- Fajn gosta, grobo pasirana brokoli juha (brokoli je že bil v zadnjih vzdihljajih; jutri po novega; saj veste kam ) z en par zlatimi kroglicami ter dosti popra (ta verzija iz baze mi je še posebej všeč, saj ne vsebuje ne krompirja, ne smetane niti moke. Keep it simple and natural)

- Fina gosta rahlo ljuta (ni je čez HORGOŠKO LJUTO PAPRIKO. Klobuk dol. Ja, pa oni drugi, od gobice tudi ) gobova omaka iz baze http://www.kulinarika.net/recepti/11810/gobje-jedi/dezn (uporabil šampinjone, ****aki ter bukov ostrigar)

- Na zob kuhani perfektni integralni svedri

- Skleda soljate "IZ VSEH VETROV" (moja osebno izumljena mala rapsodija!!! rukola, glavnata, sveže zelje, paradižnik, fižol, bučka, dosti česna ter nekaj čebule, rdeča in zelena paprika ter malo korenčka. Balzamični kis kateri pa se poda ravno k rukoli. Nasploh je kombinacija rukola,rdeči fižol in bal.kis PERFEKTNA kombinacija!!)

JUTRI:
- Brokoli juhica ( delal za 2 dni )
- Gobova omaka ( tudi za 2 dni )
- Žganci ali kus kus
- Velika skleda soljat

NEDELJA:
- Vampeki!!!
(upam) 

Joj,joj kako sem zadovoljen. Takšna gobova omaka pa je res SUPER. So mi že vsi ti šampinjoni pri ušesih ven lezli. Sem imel takšno zalogo, da sem jih jedel zadnjih 5 dni . Je pa takšna omaka skoraj identična kot za vampe. Za slednje bom dodal le domačo kljobas in namesto na rezance narezane gobice bom uporabil vampeke. To bo pojedina!!! Poročam, dragi moji!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Ker imamo novega simpatičnega in skromnega papeža,se moramo tudi mi ateisti malo držati reda

Sardelice iz vaškega ribnika,petršiljev pikanten krompir.

polarbear

Danes: krompirjevi njoki, piščančji fileji in solata, zdaj bi šla pa malo na sonček, ampak moram prej še nekaj sladkega spečt za termitka

babka1951

Krompirjevi svaljki z gobjo omako in stročji fižol:

rrr

Kot pravi sovaščan ( iz sosednje vasi ):

Ker imamo novega simpatičnega in skromnega papeža,se moramo tudi mi ateisti malo držati reda.

Se strinjam:

ežoj

Danes sem se pustila razvajati v BUFu   Žur Vražjih deklet....Toskanski tris(svedrčki v paradižnikovi omaki s pomarančo in koščki piščanca,riž z gobicami in sirom,zeleni rezanci v smetanovi omaki s pršutom ) radler, domači piškoti,bela kava...

lp goga

Danes: sirovi cmoki, sataraš, solata

breskva

ežoj je napisal/a:

Kot pravi sovaščan ( iz sosednje vasi ):

Ker imamo novega simpatičnega in skromnega papeža,se moramo tudi mi ateisti malo držati reda.

Se strinjam:

Opla, nov krožnik za red....Pa poseben nož  za ribo....

ežoj

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

gogad je napisal/a:

Danes sem se pustila razvajati v BUFu   Žur Vražjih deklet....Toskanski tris(svedrčki v paradižnikovi omaki s pomarančo in koščki piščanca,riž z gobicami in sirom,zeleni rezanci v smetanovi omaki s pršutom ) radler, domači piškoti,bela kava...

lp goga

Oo ta krožnik mi je pisan na kožo - testenine na 1ooo in en način

Danes pri nas bolonjska omaka in špegeti pa skleda solate,

jutri pizza, za sladico bo pa belo pecivo in zdrobovi kolački.

Lp

ursiii

PETEK:

Gobova juhica; rusko zelje, krača, pečenice, matevž; slana pita s špinačo:

Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti