Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ponedeljek: divjačinski golaž s polento, motovilec z jajcem

Torek: goveja juha, pečen piščanec, radič z domačega vrta s krompirjen in zabeljeno s panceto

Danes: ješprenj, domače kožnice in solata

La_Rosa

Sporočilo je spremenil(a) La_Rosa dne 13. 2013 13:32

Danes: zajčja obara in puding

Včeraj: Ajdova kaša z gobicami in pečeno kolbico ter špinačna omaka

Predvčerajšnjim: Pečena svinska ribica v porovi omaki ter testenine 

Jutri: še berem vaše ideje :), ker se mi  ne sanja..

testeninca

Danes piščančja prsa po indijsko, rižek in blanširan brokoli,

jutri popečen file osliča, kuhan krompir, korenček na margarini z peteršiljem.

Lp

ursiii

MBrando, hvala za komentar, mož je že zjutraj spraševal kaj bo za sladico, meni se pa ni ljubilo k nobeni peki spravit

Danes: paradižnikova juha z rižem, pečena polenta s sirom in zelenjavo, rukola,paradižnik,mocarela

babka1951

Pečenica, krompir v kosih in kislo zelje kot solata.

rrr

MBrando je napisal/a:

...........................................

..........................................

Ljudje vse premalo spoštujejo hrano kot takšno in jo kar preveč jemljejo kot nekaj samoumevnega in kot gorivo življenja. Škoda.

..........................................

S tem zgoraj se globoko strinjam.

Danes pri meni:

ne, ne niso srdele po turško, od kod vam to. Na tudi po maroško niso, tudi po jordansko ne. Pa kaj ste tečni, srdele pač.

Babka, slike imaš zelo lepa, jaz pa imam vprašanje: recimo, da je mož kovač ( ali morda kamnosek ) in pride lačen domov, kaj misliš, a se bo najedel od tistega, tvojega kosila ( iz tega sklepam, da ti mož ni ne kamnosek ne kovač, bolj verjetno kak gozdar.

ežoj

naor je napisal/a:

Kako nič, a boste kar ob svojem? 

Pri nama danes tudi golaž, pa polento bom skuhala kot ti. Zelena solata s fižolom.

Sprehod, po sprehodu pa skledica MU.

naor

Doma bodo že kaj jedli, jaz bom pa na tešč.

Ežoj. Ne more dedc vsak dan šnicla jest. Men je kosilo od babke zelo mamljivo.

katti

Katti, tudi moj mož bi se strinjal z Ežojem, meni pa takole kosilo tudi sede, čeprav tudi sardelce niso od muh. Toliko izbire, da človek kar ne ve, kaj bi.

Se pa zelo strinjam z Brandom in Ežojem. Hran, pitna voda, čist zrak, to ni nekaj samoumevnega. To je dar, ki se ga premalo zavedamo. Zato je fajn, da se kdaj pa kdaj spomnimo na to tudi v tej temi.

naor

Po odličnih in prijaznih nasvetih Mamemie danes prvič doma pripravljena kitajska hrana, piščanec z arašidi

Roncolino

breskva je napisal/a:

Danes: puranji zrezki, por v smetanovi omaki, njoki, solata

breskva

Pozabila sem sliko poslat. 

breskva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti