Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: enolončnica s stročjim fižolom, ajdove palačinke

breskva

Petek: zelenjavna juha, ajdova kaša z zelenjavo, losos, motovilec

Sobota: goveja juha z ribano kašo, puran po pariško, dušen grah, pire krompir, motovilec

Nedelja: goveja juha z kroglicami, segedin golaž, kruh, tortica

Ponedeljak : nedeljsko kosilo  brez sladice

Torek: goveja juha, čufte, pire krompir, zelena solata

NENA58

Presenetil klic sredi noči! No,no, po mojih normativih. Včeraj spal že ob 20.30 (prijetno zavit pod deko) in pridno naročeval novo porcijo TETKE SKUTE, ko me kličejo predraga MAMAN in porečejo, da njen bivši šef pride na Tinje in če grem z njima. Razumite; človek v komi, možgani na off oz na 20% delovanja, ona pa z takšnimi visokoletečimi vprašanji! Ja kaj bom...SEVEDA PRIDEM le grande maman. Vedno grem rad na Tinje, pa danes bi naj še vreme držalo, tako da lepotam in šetnji nič ne kaže roge. Takolele! In odpadle so skrbi okoli kosila
A niso zlate, te naše mamike. Na mestu točno takrat ko se ne spomnimo, kaj natančno bi si zakuhali .

DANES:

TINJSKI LONEC (kaj bo iz njega skočilo, pa ve samo "ONI" zgoraj, ter moja maman)

JUTRI:

Prestavljeno iz torka;
- ostanki pečene bremze od ponedeljka
- ostanek integralnega riziBizija od ponedeljka
- različna zelenjava podinstana in na hitro popečena na ostanku olja od pečenja slastne kurike
- velika skleda mešane soljat z glavnim FAVORITOM--> RUKOLO (mater je slastna. Ta specifičen okus, izgled, eleganca.). Z navdušenjem zajca, katerega položimo v kopalno kad iz glavnate solate, bom tudi sam izgledal podobno. Levo in desno iz ust bo štrlela...solata! da ne bo pomote

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sobota: pečene postrvi (naredila 1. v življenju in so bile kar dobre), pečen krompir in kristalka

Nedelja: goveja juha z rezanci, govedina iz juhe, tenstan krompir in endivija

Ponedeljek: sarme in krompir v oblicah

Torek: pastirska pita, kumare v solati

Sreda: pleskavice in krompirjeva solata

JJ

Danes kuhamo polnjene paprike,do kosila bodo ravno prav kuhane,od poskušanja omake pa se do takrat že dobro naješ

polarbear

Danes fižolova juha, domač kruh in na željo dragega kranjska klobasa

Mi ostali pa bomo cmoke- slivovi in marelične imam v zamrzovalniku.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

TOREK:

Ričet s suhimi rebri:

Pozdravček!

Danes grem mim vaškeg ribnika, ravno izvlekli mreže polne ciplov. Torej, danes za kosilo: cipl po turško

ežoj

Pri nas pa bolj nobel danes...36 let,odkar mi je "cegu na glavo padu":)..zrezki Karađorđe,francoska solata,tortica iz biskvita z luknjami,nadevanimi z malinami in pudingom:)

lp goga

Danes: goveja juha z bleki, ostanki iz goveje juhe, tenstan krompir, veliko solate in hitra sladica

babka1951

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti