Danes: enolončnica s stročjim fižolom, ajdove palačinke

Domači prijatelj z orehi in čokolado
Danes: enolončnica s stročjim fižolom, ajdove palačinke
Petek: zelenjavna juha, ajdova kaša z zelenjavo, losos, motovilec
Sobota: goveja juha z ribano kašo, puran po pariško, dušen grah, pire krompir, motovilec
Nedelja: goveja juha z kroglicami, segedin golaž, kruh, tortica
Ponedeljak : nedeljsko kosilo brez sladice
Torek: goveja juha, čufte, pire krompir, zelena solata
NENA58
Presenetil klic sredi noči! No,no, po mojih normativih. Včeraj spal že ob 20.30 (prijetno zavit pod deko) in pridno naročeval novo porcijo TETKE SKUTE, ko me kličejo predraga MAMAN in porečejo, da njen bivši šef pride na Tinje in če grem z njima. Razumite; človek v komi, možgani na off oz na 20% delovanja, ona pa z takšnimi visokoletečimi vprašanji! Ja kaj bom...SEVEDA PRIDEM le grande maman. Vedno grem rad na Tinje, pa danes bi naj še vreme držalo, tako da lepotam in šetnji nič ne kaže roge. Takolele! In odpadle so skrbi okoli kosila
A niso zlate, te naše mamike. Na mestu točno takrat ko se ne spomnimo, kaj natančno bi si zakuhali .
DANES:
TINJSKI LONEC (kaj bo iz njega skočilo, pa ve samo "ONI" zgoraj, ter moja maman)
JUTRI:
Prestavljeno iz torka;
- ostanki pečene bremze od ponedeljka
- ostanek integralnega riziBizija od ponedeljka
- različna zelenjava podinstana in na hitro popečena na ostanku olja od pečenja slastne kurike
- velika skleda mešane soljat z glavnim FAVORITOM--> RUKOLO (mater je slastna. Ta specifičen okus, izgled, eleganca.). Z navdušenjem zajca, katerega položimo v kopalno kad iz glavnate solate, bom tudi sam izgledal podobno. Levo in desno iz ust bo štrlela...solata! da ne bo pomote
Sobota: pečene postrvi (naredila 1. v življenju in so bile kar dobre), pečen krompir in kristalka
Nedelja: goveja juha z rezanci, govedina iz juhe, tenstan krompir in endivija
Ponedeljek: sarme in krompir v oblicah
Torek: pastirska pita, kumare v solati
Sreda: pleskavice in krompirjeva solata
JJ
Danes kuhamo polnjene paprike,do kosila bodo ravno prav kuhane,od poskušanja omake pa se do takrat že dobro naješ![]()
Danes fižolova juha, domač kruh in na željo dragega kranjska klobasa
Mi ostali pa bomo cmoke- slivovi in marelične imam v zamrzovalniku.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiTOREK:
Ričet s suhimi rebri:

Pozdravček!
Danes grem mim vaškeg ribnika, ravno izvlekli mreže polne ciplov. Torej, danes za kosilo: cipl po turško
![]()
Pri nas pa bolj nobel danes...36 let,odkar mi je "cegu na glavo padu":)..zrezki Karađorđe,francoska solata,tortica iz biskvita z luknjami,nadevanimi z malinami in pudingom:)
Danes: goveja juha z bleki, ostanki iz goveje juhe, tenstan krompir, veliko solate in hitra sladica![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Domači prijatelj z orehi in čokolado

Polnjene paprike