Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

danes: pečenice, kislo zelje, svež kruh beva

Danes zajčja  enolončnica ( obara/čorba ):img_7975_595

ežoj

EŽoj, a zajčja zto, ker je zajec - ušel iz nje? Nikjer se ga ne vidi.......

rimljanka
Danes: ajda z zelenjavo, svinski zrezki, zelena solata breskva
Za kosilo, golaž, zelenjavni riž in velika skleda radiča s Za malico, pa namesto sladkanja nekaj zdravega, vanilijev kivi in malo arima

Slikce ni, bilo je pa dobro:

Amuse bouche (terina iz rdeče postrvi s prekajeno ščuko (se mi zdi))

Solatni šopek s kraljevimi raki na žaru

Pečena balotina mlade pegatke in nadevana ocvrta krača hišnega piščanca, rdeče zelje in krompirjev pire s tartufi.

Meringue "Pavlova" z vanilijevim sladoledom in sezonskimi sadeži.

Nena
Ponedeljek in torek: par koščkov prepečenca in par požirkov kamiličnega čaja (skoraj me je ugonobil nek rota virus) Sreda: vegi ješprenj s 3 stročnicami Danes: krompirjeve polovičke s kumino, endivja v solati, nepoboljšljivi mesojedci so imeli za prilogo tlačenko v solati s čebulo Jutri: domača gobova juha (za najhujšo lakoto, se treba malo nazaj držat, ker je zvečer božična večerja pri babici) Ninja24
Včeraj ni bilo časa za kuhanje, ker smo bili na poti zato smo si privoščili pico. Danes za zajtrk: kivi, kaki, jourt,3 žlice kosmičev, koilo: solata, Večerja: Božična večerja pri tašči marec

Danes se bom potrudila: Mala kremna juha iz belega fižola s panceto in žličko olja, odišavljenega s tartufi; Zajec z zelišči, skutini cmoki, brokolini iz pečice, bučke na maslu. Tale solata z žara s tradicionalno vinaigrette omako in gorgonzolo. za najstarejša, za malo mlajša in mleko za najmlajšo. Čokoladno-lešnikova pavlova za desert, ki se je bom zlahka izognila.

Pa lepo praznujte!

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 24.dec 2010 16:29

Danes grem mim vaškeg ribnika in se odločim: ne bom kupil ribo! Pol pa mal premislim, kaj pa če zapadem v eno tako čudno komo, zaradi pomankanja omega tri? Jaz sicer za tako komo nisem slišal, ne bi rad  bil prvi v zgodovini mediocine, ki ga je ta koma pobrala, čeprav bi potem bil slaven ( *ebeš ti to slavo ). Torej, slavo preložim na prihodnjč:img_7982_595Glede tistega pobeglega zajca: nič ni zbežal, le kosi so manjši, tisto belo na sliki ni krompir ( tega nisem dal, ker sem prej dal pol take manjše konzerve paradajza ( polpa, pomidori in finisimi pezzi ) ampak zajec.

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti