Jernejev zelenjavni curry
Danes zajčja enolončnica ( obara/čorba ):
EŽoj, a zajčja zto, ker je zajec - ušel iz nje? Nikjer se ga ne vidi.......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
breskva
Za malico, pa namesto sladkanja nekaj zdravega, vanilijev kivi in malo
Slikce ni, bilo je pa dobro:
Amuse bouche (terina iz rdeče postrvi s prekajeno ščuko (se mi zdi))
Solatni šopek s kraljevimi raki na žaru
Pečena balotina mlade pegatke in nadevana ocvrta krača hišnega piščanca, rdeče zelje in krompirjev pire s tartufi.
Meringue "Pavlova" z vanilijevim sladoledom in sezonskimi sadeži.
Nena
Danes se bom potrudila: Mala kremna juha iz belega fižola s panceto in žličko olja, odišavljenega s tartufi; Zajec z zelišči, skutini cmoki, brokolini iz pečice, bučke na maslu. Tale solata z žara s tradicionalno vinaigrette omako in gorgonzolo.
za najstarejša,
za malo mlajša in mleko za najmlajšo. Čokoladno-lešnikova pavlova za desert, ki se je bom zlahka izognila. ![]()
Pa lepo praznujte! ![]()
Vanja
Danes grem mim vaškeg ribnika in se odločim: ne bom kupil ribo! Pol pa mal premislim, kaj pa če zapadem v eno tako čudno komo, zaradi pomankanja omega tri? Jaz sicer za tako komo nisem slišal, ne bi rad bil prvi v zgodovini mediocine, ki ga je ta koma pobrala, čeprav bi potem bil slaven ( *ebeš ti to slavo ). Torej, slavo preložim na prihodnjč:
Glede tistega pobeglega zajca: nič ni zbežal, le kosi so manjši, tisto belo na sliki ni krompir ( tega nisem dal, ker sem prej dal pol take manjše konzerve paradajza ( polpa, pomidori in finisimi pezzi ) ampak zajec.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jernejev zelenjavni curry

Gravče Tavče ali Prebranac