Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Včasih si japonski cesar ( tako kot danes ) zaželi nekaj egzotičnega. Pokliče kuharja in mu naroči: dušene buče. Kuhar pokliče ( ne vem če sem to kdaj omenil ) V Rt Nar Ja, da poišče v cesarskem vrtu evropsko bučo ( oni ji tako rečejo, v resnici je navadna buča ) in koper za začimbo. Velecenjeni V Rt Nar se vrne s navadno bučo po ( njihovem, po našem buča hokaido ), ker evropskih buč ni nikjer v cesarskem vrtu. Ravno tako ni našel kopra. Nažalost, ta buča ni dobra za dušenje ( ker razpade ). Kuhar zbere vso korajžo, nekaj zmoli in se napoti cesarju in mu razloži da ne more pripraviti zaželenega egzotičnega kosila. Cesar se raz*izdi  in reče naj mu prinesejo kar pač imajo. Imeli so suši ( to je nekakšna riba s rižem, torej ribja rižota, niti približno tako dober kot pražene srdele ). Kontemplacija o slavi cesarstva je danes odpadla.

Pri meni danes, skor bi rekel, egzotično cesarsko kosilo: kostna juha, dušene buče s smetano:

Nekaj premišljujem, kolk je japonsko cesarstvo včasih bilo mogočno............

ežoj
Očitno ti je vijolčastih kumarc vendarle zmanjkalo Kje imaš pa pogrinjek za japaja? Sam ne se zdej zgovarjat, da še ni našla ta prave ceste do tebe... A si videl, kako lepe jurčke iz tičine je imela včeraj jade za sladico? Ognjič
Ahhhh.gobja konkurenca..;-)) Res lepi in zdravi jurčki Jade!! Ker sem danes na šihtu zelo pozno malical(13.00) in to dober pasulj,bomo danes tole predelali v pisano solato za pozno kosilo.. polarbear
Pri nas je tako kot pri Ežoju s cukrom pogosto nekaj narobe, zgleda da neko tesnilo pušča in je vedno na nuli, tako da po cupcakesih so danes na sceni palačinke Par ur pred palačinkami pa bučni polpeti in solata, vizualno zelo podobna sliki od Polarbear Viva Meier

No, kje pa jade zdržiiii, da ne gre v hosto. Bi bila pa res neumna, jade, da bi taker jurćke v hosti pustila, ker bi jih potem lahko kakšen polž pohrustal. Prav imaš! Jaz bi tudi, če bi imela priliko!

, jade!

Ker nimam jurčkov, smo imeli danes testenine s tunino omako in paradižnikovo solato.

Balenka

Danes sem glih tegale " rešila" pred polžom...

jade

Aja

Danes: jurčki z jajčkom... so se doma bunili, da jih že zelooo dolgo nismo jedli.

jade
Jade ,kje rastejo ti jurčki? Včeraj nisem našla drugega kot dve dežnikarici. Niti divjih gob ni bilo.

Pr men doma . Ene par korakov je od hiše do hoste, tam pa jurčki rastejo...

jade
najprej sem se zadnjič zgubila na križpotju, potem sem hvalabogu videla, da Ežoj itak ni računal name, ker zame ni bilo pogrinjka (je pa res, da obvlada fotografiranje in se me na fotki ni videlo), potem sem tam na tistih križiščih zavijalo tako, kot mi je trenutno pasalo... Zdaj že 2 dni kuham džem, pečem štrudelne, kuham kompote, pakiram za v skrinjo.... Tako da v bistvu nikoli ne zaideš, pravzaprav je dobrodošlo kdaj zaiti z asfaltirane poti. In z makadama. Na kolovozih je ful romantično (Bronhi, lakše se diše press) Danes na sporedu: ostanki koruzne mineštre (to je ena taka hvaležna jed; se čez kakšen dan zgosti in jo lahko krasno podaljšaš) vse, kar se je našlo v hladilniku, naseckano in dano v pekač, čez to pa malo špehca, malo perutničk, en L-bone... Na lagarju imamo ribje konzerve in vino. Ni panike. japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti