Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Kuhinja za lepo vreme ( ha,ha,ha, lepo vreme se poslavlja do naslednjega maja ) temporary closed, jedilnica tudi. Danes:

Torej, srdele brez krompirja z blitvo in brez limone, kajla kruha in bevanda od briškeg beleg, tokrat brez vode.

ežoj
Ne kliči , Ežoj!!!! Dež je neslo postrani, streha nad roštiljčkom ni pomagala, ples proti dežju ni pomagal... Pojedli smo vseeno. Zdaj luftam kuhinjo. Aja, kakšna je razlika med sardinami in sardelami? Nikoli mi ni bilo jasno. Pomoč? japaja
Takole so na enem bolj modrem forumu modrovali o razliki med sardelo in sardino: http://www.ribiska-zveza.si/forum/viewtopic.php? (pa sem mislila da kaj vem) Dobrojedka

Včeraj sem mislila da bodo palačinke za kosilo, pa so bile za večerjo, za kosilo pa sam mal kruha in salame. Danes še sploh nimam ideje, sem ravno iz službe, skrinja pa skor prazna.

andreja č.

Evo, ideja je. Gobova rižota. Sedaj mi pa sam pomagajte, ker imam suhe jurčke, a se voda v kateri so se namakali odlije, ali uporabi???

Sporočilo je spremenil(a) andreja č. dne 07. 2010 13:26

Uporabi, le zakaj ne?

rimljanka

ok

andreja č.

Včeraj: tortilje z zelenjavno-piščančijim nadevom (šef kuhinje . tavelika hči), kumarična solata

Danes: piščančja obara z jetrnimi cmočki, kruh, sladica (ostanki, vsakega po malo): čokoladni krofki, pehtranova potica, jabolčno-slivov zavitek

Balenka

Riž v pečici, dušen korenček, goveje meso v omaki, solata iz endivije in paradižnika.

tjas

Ma japaja, glede tvojega vprašanja sardele/sardine nič verjet tam na onem forumu nič ne vedo. Po mnenju grškega arheoseksologa Penisiasa Seksopulosa, besede prihajajo iz stari grških/etruščanski obredov plodnosti. Pri njim ( starih grkih in etruščanih ) je bila srdela simbol plodnosti ( zaradi velikih jat v katerih živijo ). Ime prihaja od besed "sar", kar v obeh jezikih pomeni "afro" in besede "dela" ( etruščanski "dina" ) s pomenom "dizjak". Tako strokovnjaki.

Pri meni danes ( spet ne moreš verjamet, kaj nekateri jedo ):

ežoj
Ahhhhh mozgove kosti...čisti holesterol ampak tako dobro!!! Namažeš na kos kruha,malo soli in popra..nebesa. Zame pa danes kosilo na vrtu..črni češnevec..brokoli..paprika..Jalapenjo čili... Ko bi tako jedel vsak dan ne bi imel 120 kil ;-)) polarbear

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti