Pri nas pa danes- dunajc, tatarska, limona, kus-kus s curry-jem in solata- paradižnik, fižol, čebula.
Malo kasneje pa še puding, čez sem dala ameriške borovnice.
Pri nas pa danes- dunajc, tatarska, limona, kus-kus s curry-jem in solata- paradižnik, fižol, čebula.
Malo kasneje pa še puding, čez sem dala ameriške borovnice.
Ežoj, dobro ti gre, vidim. Pa poletna kuhinja tud uspeva. Sam japaja ni prišla, o smola. ![]()
Japaja, na vaserlajtengo se ne boš več mogla zanašat, da bi pridobila manekensko postavo, si boš mogla kaj drugega izmislit.![]()
![]()
Pri nas pa danes v stilu poletja, kopiram ežojev včerajšnji jedilnik, pa naši nimajo nič proti.
Balenka![]()
Danes: Osvežilna solata štirih fižolov, škampi, še razmišljam kako naj jih pripravim, sladoled na hitro. Vrooočeee bo!
Ej, manca, a veš da nisem. Delal sem v vrtu in so učke bile lačne, več kot polovica krompirja mi je ostala ( še muce ga nočejo ), pa še une ni bilo, k sem na njo računal ( tako mi zgago naredi, ne moreš verjamet, posteljnino sem čisto dal, gate čiste oblekel........... vse zastonj ).
Pa pustimo to, dejmo mal pogledat k japonskemu cesarju. Ko se cesar bliža kuhinji, glavni kuhar ( cordon bleu in te fore ) takoj pokliče velecenjenog V Rt Nar Ja, ker ve, da bo cesar hotel nekaj posebnega. In res, cesarja so prevzela domoljubna čustva in bi rad nekaj patriotskega, kar ga bo spominjalo na domovino ( saj veste dežela vzhajajočega sonca ):

tist jajce na oko, naj bi simboliziralo vzhajajoče sonce, blitva pa zeleno deželo...........
Kot je videti, postrežejo mu v cesarskem vrtu. Jedi se reče Duš Enaš Bli Tvaz Jaj Cem Naoko. Zraven je cesar zahteval, da mu odmrznejo nekaj slivovih cmokov, zmrznjenih pred nehaj dnevi. Po kosilu se cesar poglobi v premišljevanje o slavi cesarstva.
Jaz bi pa pripomnil: niti cesarji niso to, kaj so nekoč bili. Da cesarju postrežejo razlito jajce na oko ( to se še meni izredno redko naredi ). V dobrih starih časih bi kuharju gavrani že kljuvali čreva ( *ebo ga njegov cordon blue ).
ežoj
Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 03. 2010 16:39Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bovla z metuljčki

Grillita sendviči z jajčevci, humusom in okisano kumaro