Jabolka v srajčki
Danes je bila pri meni načrtovana ribja obara. Izpadlo je tako, da sem pozno zajtrkoval ( malical ), okrog enajstih, in sicer na koščkih praženih prekajenih rebr, spražena dva jajca ( se pravi nekakšna omleta ) s skledo solate. Okrog treh, pride en prijatelj z buteljko vina ( še dobro, da ni prinesel kakšne domače trde lovske salame ), spijemo, pol jaz odprem še eno mojo buteljko, pa odprem dve konzervi ribe............, skratka od ribje obare ni bilo nič. Za jutri bom videl, cukr mi je padel, bi mogel nekaj sladkega, pa ena lepa blitva je prav košata, prav vabi za eno " zeljanico ", pa graha je za en rizi-bizi............
ežojEžoj, če se ti kje po hladilniku valja še kaj skute za sirnico evo mene...![]()
goveji zrezki v omaki, pire krompir, mešana solata (zelena, zeljna, kumarična), za posladek pa še razmišljam
BalenkaPri nas pa bodo danes zelenjavna juhica, pečene perutničke, pečen krompir in velika skleda solate. Popoldne pa morda kaka ledena kava ali pa samo sladoled...
LottiDanes " zeljanica " z blitvo:

Pa dobro jade, kje pa si? Dal sem prt za praznike in čakam da prideš, tebe odnikoder. Saj veš, da se na ta mlajše članice kulinarike ne morem zanesti. Evo, npr. japaja, pride, se sleče ( kao, ne prenese kopalk ) se čofne v ribnik, vse mi ribe splaši, se obleče ( nič ne rečem, je kaj za videt ), in gre, ne da bi vprašala če je kaj nepomitih posod............![]()
![]()
![]()
Danes: Ob skoraj 40 stopinjah se bo prilegel en res mrzel gazpacho, spet namesto solate, čeprav mi je je ostalo še nekaj od včeraj in jo bom danes ponovila in postregla: Tam-tam: k pizzi z žara.![]()
Priznam, da je še nikoli nisem pekla direkt na žaru (no, niti ne na kamnu, ki bi ga dal na žar). Bo pa bolj "zen" pizza. Omako bom naredila iz na žaru popečenega paradižnika, dodala malo pršuta in nekaj mozzarele ter origana in timijana. ![]()
Če mi ne uspe, jo bo treba naročiti iz bližnje pizzerije. ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolka v srajčki

Barilla Casarecce iz čičerike z lahko kaponato