Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ežoj, , da je dobra, v to sploh ne dvomim.

Pozdravček!

jade, kje siiii??? Poglej, zmanjkalo mu je vijolčastih kumarc, greva v napad... Jooj, kolk to slastno in vabljivo zgleda Ognjič
Juha z mletim mesom in zdrobovimi žličniki, pečen krompir, ribe-panga, riževa solata, zelena solata, a ja, pečene melancane. Sladica: rulada z ajdovo moko, kislo smetano in jagodami, pehtranova potica, skutno pecivo iz oddaje "kdo je kuhar". Pa še vino in sokovi in voda.... Smo praznovali, drugače nimamo tako bogatega jedilnika. daga

Danes: Brancinov file iz pečice, pesto, marinirane bučke z žara, solata (jicama, mango, kumara, cilantro, limeta, sol in feferon) . Mousse au fraises (jagodna krema  ), po temle receptu. Zadnje jagode lokalnega kmeta.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06. 2010 19:44

Pri nas pa danes pleskavice in pečene bučke, melancani, šampijoni, paprika in sir za žar, zraven pa še paradižnik.

katti
Prinesla sem dva velika platoja domačih, sladkih jagod.Enega sem razdelila med sorodnike in sosede,drugega pa bomo napadli kar sami.Nekaj jih bomo pojedli kar tako, rada pa bi naredila jagodno torto brez pečenja.Testo se naredi iz zmletih maslenih piškotov in masla, kremo pa iz skute ali mascarponeja.Malo sem že brskala po bazi,ampak najbrž premalo.Prosim, da mi tista, ki to obvlada, samo namigne, kaj še poleg skute, limone in sladkorja lahko dam v kremo. Prisrčna hvala. Vsem želim lepo, vroče poletje! naor
No, ko sem pisala prejsnji mail,se mi je tako mudilo , da si nisem vzela časa, da bi pregledala vse jagodne torte.Nekaj ur kasneje pa sem to storila.Zaenkrat se lepo zahvaljujem za eventuelne nasvete, saj sem se že odločila za svojo torto.Mislim, da bo dobra.Iz dobrih sestavin težko kaj zanič rata! naor
I - ieri (včeraj): I - izletniški sendviči (kar pomeni ogromno pohanja in malo kruha) v senci na dekci pod košato lipo, ki smo jo nekolikanj obrali (mmm...kako diši!), nekje med Senadolami, Senadolicami, Štorjami, skratka na poti v Trst, kjer je bilo zvečer pravo morsko poletno zaljubljeno vzdušje (Trst lepo osvetljen, mnogo barv tako na tleh, kakor tudi na obrazih mimoidočih...globalizacijska mavrica pač...med berači in klasičnimi italijanskimi makinami je veliko prostora za razmislek..) Danes: J - joj, že spet kuhanje?! J - juhca (zelenjavna) J - jagodno pecivo J - jugonostalgična glasba J - jaz si zdajle privoščim siesto japaja

naor, bodi mal bolj jasna: a domače havajska jagode? A je tam sezona jagod enaka ( ob istem času ) kot pri nam?

Danes nekakšna enolončnica - čorba:

[/url]

( list ohrovta, po polovica korenčka ( rdečega in rumenega ), košček zelene, koren petršilja, polovica paprike, polovica manjšeg melancana, krilo od orla ( ali od piščanca, celega ptiča nisem videl ), nekaj zrn strtega popra, jušna kocka, žlica paradižnikove mezge, bi moglo bit narezano listje lorbera in petršilja pa sem bil tolk lačen, da sem pozabil ). Jedilnica za lepo vreme, prt za vsak dan.

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 07. 2010 16:24
Danes:gobova juha ,krompir pire ,čufte v paradižnikovi omaki,zelena solata. golubić

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti