Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Men se zdi, da je Naor že doma. Ne vem, če kaj preveč gojijo jagode na tistih Havajih

Danes: "lazanja" iz sirovih raviolov, Solata iz zelja, korenčka in jicame (ta je ostala od včeraj), jagode od včeraj.

Vanja

PONEDELJEK:

Ajdovi štruklji s skuto, puranji zrezek s šampinjoni, berivka:

Pozdravček!

Ja, Vanja imaš prav, Naor je že dober teden doma.Čeprav sem tam jedla češnje po 15 dolarjev za pol kile in jagode ( ne vem od kje so uvožene ).Tam sem uživala tudi v zeleni meloni.Sladka kot med, dobro ohlajena je pravi užitek.Papajo so nam ukradli in to prvi plod, ki je zrasel na eni od papaj, ki so jih nasadili lani. Tudi jaz sem danes naredila lazanjo s skuto in šinačo.Se pa še hladi, tako da ne vem, ali bo užitna! Vanja, mimogrede, kaj pa je to jicame? In kako narediš lazanjo iz raviolov? Najbrž nadomestiš lazanjine rezance z ravioli, ostalo pa kot nam je znano? Ežoj, to mora biti fletno v tvoji poletni jedilnici? naor

Naor,

Kot bi delala lazanjo s skuto. Imam še malo bologneze omake v skrinji.

Jicama je rastlina, ki spada med fižolovke, užiten je samo gomolj, ostali deli so po podatkih  ki sem jih našla na internetu, strupeni.

Gomolj se najpogosteje je surov, in ima teksturo kot kakšna zelo hrustljava hruška, je rahlo sladka (dosti manj kot jabolka), ima priokus zelenjave in precej balastnih snovi. Mehikanci jedo narezano na palčke kot pomfri ali kocke, pokapljano z limetinim sokom in začinjeno s čilijem. Odkrila sem jo na žalost šele nedavno, ko je nekdo pripravljal po TVju. Od zdaj naprej bo redno v moji košarici s sadjem in jo bom grickala kot jabolko. Solata včeraj je bila božanska, enkrat bom pa iz tega naredila še kakšen gazpacho.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jicama

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 07. 2010 17:43
Hvala Vanja.Jicame pa še nisem videla pri nas oz.nikjer.Z ozirom na globalizacijo pa upam, da ni več daleč čas... naor

Evo naor, sam za tebe, jedilnica za lepo vreme, slikano včeraj, ko sem pripravljal za piknik ( ostali ne gledat ):

Nerodno je le to, da je daleč od kuhinje, celih pet korakov, morda tudi šest.

ežoj
O, kako lepo!Mali raj na zemlji.Sicer nikoli nikomur ne zavidam ničesar,ampak tokrat sem pa na preizkušnji.Sploh zato, ker sem doma v centru naše prelepe Ljubljane in čeprav imam košček podobnega bogastva 100 km iz Lj.proti Dolenjski,ga bolj malo vidim.Ampak ribnička pa nimam. Uživaj še naprej! naor
Po japajini tipologiji, kuhinja zaprta zaradi vročinskega vala, za kosilo sledeče K-krasno ohlajen pir L-lubenica, isto ohlajena Viva Meier
Viva Meier Molto bene ! Na zdravje ! Ohlajeno, seveda ohlajeno japaja
Sobota: ni da ni, vrtni piknik pri prijateljih Nedelja: kremna spinacna juha, polnjen piscanec, maslen krompir, brokoli-cvetaca-korenje na maslu, solata. Zvecer pa rabarbarin "norveski ne vem kaj", ki ga je pripravil viking in je , bom objavila recept Ponedeljek: svinjski srcki v omaki, polenta, solata Torek: filane paprike, pire krompir, solata LP zvitorepka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti