Hmmm, Petra, mehiške tortilje... Mogoce nisem najboljši naslov za tole.

Delala sva jih prvič, uporabila sva kar kupljene pšenične tortilje, filo sva pa tudi malo zimprovizirala in sicer takole - popečeš koščke piščanca začinjenega s soljo in kajenskim poprom; posebej prepražiš čebulo, dodaš na koščke narezano papriko (po možnosti rdečo, rumeno in zeleno, ker imajo različne okuse), dodaš rdeč fižol (notri paše še vse sorte zelenjava, npr. koruza, čili... - midva sva dodala sveže šampinjone) zaliješ z malo paradižnikove passate, še malo soliš in vmešaš pečene piščančje koščke. Načeloma je to to. Jaz sem na koncu dodala še en toast sir (lahko nacho), ki se čisto razpusti in pusti samo malo okusa in še malo zgosti. Zadeva mora biti kar gosta in zelenjava še malo čvrsta.
Potem pa samo še pogreješ tortilio (lahko v mikrovalovni ali v ponvi), jo daš na krožnik, na sredino naložiš nadev, dodaš kako žličko kisle smetane in potem tortiljo zložiš (levo čez pa desno čez pa spodaj zapogneš - navodilo za zlaganje je na embalaži

)
Mislim da je recept za tortilje v bazi. Naslednič se jih bova morda lotila čisto sama, mogoče bova zraven naredila še guakamole, čeprav so bile tudi tele odlične. Všeč nama je, ker sva našla še eno jed za "čiščenje" hladilnika, notri lahko daš praktično vse, pa hitro je, če imaš "palačinke" že narejene.
Poizkusi, mislim, da ne moreš kaj dosti zgrešiti.
In zdaj ko sem napisala že cel roman sem se spomnila strani, kjer je miljon receptov za te stvari
www.enaplus.com pod Mehika, rečejo jim pa buritos ali quesadillas (s sirom).
Pozdravček od zmedene Vesne